Skip to main content
  • Plastikman
  • 28.07.2010.

Plastikman – Kompilation (Minus)

Berlinska minimal techno etiketa Minus priprema retrospektivu muzičke produkcije koju je Richie Hawtin napravio pod pseudonimom Plastikman.

Piše: 

Naslovna foto

Plastikman

Još od početka devedesetih pa sve do sredine posljednjeg desetljeća Hawtin je nastupao pod ovim imenom kako bi prezentirao minimal i techno pravac čiji je ujedno i jedan od utemeljitelja.

Piše: www.happynovisad.com

Retrospektiva pod nazivom Kompilation objedinjuje produkcije iz svih faza Plastikman-ove produkcije počevši sa „Plasticine“ iz 1993. godine, a završno sa mračnom hipnotičnom produkcijom „Ask Yourself“ iz 2004. Objavljivanje ove kompilacije podudara se sa skorašnjim Hawtin-ovim oživljavanjem svog alterega koje je rezultiralo serijom vizualno pojačanih Platikman-ovih živih nastupa ovog ljeta uglavnom na festivalima kao što su Movement u Detroitu i Time Warp u Njemačkoj.  Izdanje Kompilation je prethodno bilo dostupno u Minus-ovm Ghost Shop-u tokom ovogodišnjeg festivala Sonar u Barseloni, ali će za širu distribuciju sačekati do 14. rujna 2010.

Tracklist:

01. Plasticine
02. Spastik
03. Kriket
04. Helikopter
05. Marbles
06. Panikattack
07. Contain
08. Ask Yourself

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2