Skip to main content
  • 12.06.2018.

Povratak otpisanog. Richie Hawtin ponovno u Berghainu!

Naizgled obična zapuštena bivša elektrana vikendima se pretvara u meku za ljubitelje rave-a i domovinu nonkomformista. Neugodnih iskustava sa berlinskim klubom u vidu 'walk of shame' ima beskonačno mnogo, a jednako tako techno snagator Richie Hawtin nema lijepe uspomene na najkontroverzniji klub na svijetu.

Piše: 

Pravo 'igralište' za odrasle, Berghain, osim što ga brojni smatraju najboljim klubom svijeta, slovi za prijestolnicu techno glazbe, a u isto vrijeme svi pričaju o njegovoj nelogičnoj politici prebiranja partijanera kojima će se dozvoliti ulazak.

Da su upravo ti gosti, željni proživljavanja iskustava iz kluba koji je u isto vrijeme običan i ekskluzivan, najčešće 'na tapeti' kluba znaju i vrapci na granama, no kroz povijest postoje primjeri kako su i one glavne zvijezde suočene sa problemima, u ovom slučaju izbacivanjem.

Veterana Richie Hawtina sigurno na tu noć ne vežu lijepe uspomene. Jedna grana odnosa između kanadskog DJ-a i berlinskog kluba je popucala i on smo također se sučio sa 'walk of shame'. Iako svi pričaju kako je Hawtin izbačen iz kluba, on je sam u to vrijeme napisao kako je "sam napustio prostor kluba".

Do danas je nastupao svugdje diljem Berlina, ali sami Berghain zaobilazio je u širokom luku. No čini se da je nakon ovih godina netko ipak odlučio biti pametniji i postupiti pa je tako prvi Hawtinov izlet u Berghain nakon šest godina dobio zeleno svjetlo. Nastup će se održati 29. lipnja.

Sada kada su ponovno procvale ruže na tu Hawtin-Berghain pričekat čemo samog Richie da ispriča dio svog doživljaja.

A ruže cvatu Hawtinu i sa hrvatskim teritorijem, točnije onime na Zrću, jer dio je Sonusove obitelji već par godina, a ove godine ponovno stiže na festival. On je samo dio kolača velikog i bogatog line-upa Sonusa, pa se tako pridružuje imenima poput Chris Liebing, Maceo Plex, Konstantin Sibold i Pan-Pot.

Povoljnije ulaznice za regionalne posjetitelje:
ENTRIO https://www.entrio.hr/event/sonus-festival-2018-4520
TICKET SHOP https://www.ticketshop.hr/hr/e/sonus-festival-2018/1549/
TISAK MEDIA prodajna mjesta https://www.ticketshop.hr/hr/pos-list/

>Prati Sonus festival virtualno<
Facebook
Instagram
Soundcloud
[FB Event]

 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2