Skip to main content
  • umek
  • 22.01.2013.

Pripada li Umeku techno prijestolje?

Umek je u Sloveniji vjerojatno jedna od najpoznatijih javnih osoba čak i za one koji ga nikad nisu slušali u nekom klubu. Umek je za Slovence u glazbi, ono što je Tina Maze u skijanju.

Naslovna foto

umek

No mnogi njegovi sugrađani nisu upoznati koliko je Umek zapravo tražen DJ u svijetu. U preko 100 nastupa godišnje Umek je ove godine pozvan da nastupi na američkim festivalima kao što su Electric Daisy Carnival, Ultra Music Festival, Beyond Wonderland i Coachella, što također može zahvaliti svojoj agenciji AM Only koja zastupa elektronske glazbenike kao što su David Guetta, Tiesto, Carl Cox i Skrillex. Nije na odmet spomenuti i redovne nastupe u Spaceu na Ibizi.

{youtube}6JOHzI3Mtjw{/youtube}

Ove godine Uroš slavi 20. godišnjica karijere, koja će biti proslavljena u svetištu slovenske elektronske kulture, u Ambasadi Gavioli 8. veljače. Gotovo rasprodana Ambasada okupit će  staru i mladu generaciju rejvera, jer će Umek odvrtiti "Oldies Goldies" set, tj. svoju produkciju iz ranih devedesetih pa sve do danas. Ako ste namjeravali slaviti s Umekom predlažemo da požurite, jer je broj ulaznica ograničen, a više o proslavi možete doznati na Facebook eventu.

Ulaznica je 30 eura, može se kupiti u sustavu Eventima. Organiziran je i after u klubu Sky u Kopru, više informacija ovdje.

I onda, nakon 20 godina mislite li da Umeku pripada techno prijestolje?

umek oldies goldies

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2