Skip to main content
  • 29.07.2019.

Red Zone je odigrao ključnu ulogu u radu Davida Moralesa, a on mu je posvetio album

David Morales je nepresušni izvor inspiracije dušama koje uživaju u zavodljivim house ritmovima koji odišu slobodom.

Piše: 


Iako je već desetljećima na sceni, itekako uspijeva održati kontinuitet. Njegova su starija izdanja i dalje aktualna, a redovito oduševljava novim poslasticama iz svoje kreativne radionice. Posljednje u nizu izdanja kojima nas je osvojio je album “David Morales Presents Red Zone 5”, koji je njegovo treće izdanje ove godine. Podržali su ga, među ostalim, Âme, Nicole Moudaber, Disclosure, Basement Jaxx, Catz 'N Dogz, Huxley, Cassius, i Horse Meat Disco.

Radi se, što se može iščitati iz samog imena albuma, o nastavku “Red Zone” serijala, kojeg je ovaj u SAD-u rođeni glazbeni mag pokrenuo 2016. godine. “Red Zone 5” uključuje šest krucijalnih klupskih traka: “Wizz 1000”, “Higher”, “Mental”, “Running”, “Return Of The Lion” i “Samsara”. Oni koji su bolje upućeni u Moralesovu bogatu povijest odmah će zaključiti zašto je seriju svojih remek djela nazvao “Red Zone”.

To je njegov homage kultnom njujorškom klubu Red Zone, u kojem je bio resident od 1989. Do 1992., a koji je odigrao ključnu ulogu u njegovoj karijeri jer je tamo počeo istraživati underground i eksperimentalnu stranu svojega zvuka.

–    Red Zone je stvarno bio moje mjesto. Tamo sam napravio “statement” za novo doba. Definitivno mislim da je to bila ključna točka na mapi promjene glazbe – rekao je nedavno Morales u intervjuu za Red Bull, objašnjavajući da se tamo pomaknuo od do tada za njegov zvuk karakterističnog soulfula prema “tamnijoj strani”.

Zlatne godine – najgledaniji video isječci nastupa Davida Moralesa u Aurori

David Morales se nakon četiri se godine 4. kolovoza vraća na open-air pozornicu primoštenske Aurore. Ako je baš to način na koji želite zatvoriti svoj najatraktivniji tjedan u ljetu, što vam mi preporučamo, karte možete nabaviti na Adriaticketu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2