Skip to main content
  • 3.04.2024.

Reinier Zonneveld sprema prvi b2b set čovjeka i kompjutera uz pomoć umjetne inteligencije

Reiner Zonneveld priprema revolucionarni dodatak svojim nastupima uživo, koji će predstaviti sredinom kolovoza u parku Spaarnwoudeu nedaleko od Amsterdama.

Piše: 

Naslovna foto

Maartende Bruin

Nizozemski DJ i producent će postati prvi glazbenik ikad koji će integrirati svoj posebno izrađeni AI model R² u svoj live set s kojim najavljuje dosad neviđeno iskustvo u elektroničkoj glazbi.

Tijekom proteklih nekoliko godina Zonneveld je razvijao R² model umjetne inteligencije, koji je učio na više od 2000 sati originalne glazbe i produkcije samog Reinera kao i iz snimki preko tisuću live setova koje je niozemski umjetnik odradio u svojoj 15-godišnjoj karijeri.

Umjetna inteligencija je učila o Zonneveldovom improvizacijskom stilu stvaranja elektroničke glazbe te će mu postati b2b partner u nadolazećim live nastupima kako bi podigrao razinu svog produkcijskog repertoara.

“Oduvijek sam bio uzbuđen zbog pomicanja granica i integriranja tehnologije u svoje nastupe. Prošle godine sam srušio Guinnessov svjetski rekord za najduži set elektroničke glazbe na vlastitom Karren Maar festivalu. Ove godine, uz pomoć umjetne inteligencije i R² modela podižemo taj ethos do novih visina. Ovdje se ne radi samo o puštanju glazbe, ovdje se radi o stvaranju iskustva koje nadilazi očekivanja. Izuzetno sam uzbuđen što imam priliku s R² modelom povesti vas na putovanje u neistraženo zvučno područje, redefinirajući ono što je moguće u nastupima uživo” objašnjava Reinier Zonneveld.

Prvi b2b set čovjeka i kompjutera uz pomoć umjetne inteligencije je na rasporedu 17. kolovoza u Spaarnwoudeu parku gdje će Reinier Zonneveld ugostiti i brojne elektroničke brendove s kojima je tijekom godina surađivao na sedam pozornica pred 35 tisuća partijanera.

Reinier Zonneveld je među prvih 60 svjetskih izvođača koje je Sonus festival predstavio za svoje 11. izdanje festivala koje će se održati na Zrću od 18. do 22. kolovoza. Regionalne ulaznice su u prodaji putem web stranice organizatora.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2