Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Sarajevo Matinee - serijal evenata koji je oduševio Sarajevo

Srijeda, 02 Studeni 2022

Matinee je nastao u 2020. godini kada su pod teškim pandemijskim uvjetima osnivači i resident DJ-evi Alain, Coem i 2odd svirali za oko stotinjak ljudi

Sarajevo Matinee je koncept dnevnih partija na atraktivnim outdoor lokacijama u Sarajevu. Njihova priča procvala je tokom pandemije koronavirusa kada su, usprkos novom načinu života i silnim zabranama, uspjeli organizirati senzacionalna događanja.Glavni cilj je promoviranje lokalnih umjetnika kako bi podigli svijest o postojanju perspektivne muzičke scene u Sarajevu. Osim glazbe, na svojim eventima predstavili su i brojne izložbe različitih umjetnika iz grana slikarstva, street arta i fotografije, a da bi ugođaj bio potpun svaki event pruža i jedinstveno gastro iskustvo.Tijekom 2020. i 2021. godine je održano dvadesetak evenata, a ove su godine ugostili i poznata imena europske elektroničke scene kao što su Eelke Kleijn, Adam Ten, Alican, Sabb, Daniel Rateuke.

Sada nakon pandemije su i dalje fokusirani na dnevna događanja, ali će, kao i do sada, biti održani afterpartiji u Silver&Smoke klubu. Iz organizacije poručuju da je Matinee trenutno fokusiran samo na Sarajevo koje ima savršene lokacije za ovaj tip evenata, što ne znači da se u budućnosti neće proširiti i na druge gradove pa čak i van granica BiH.Sljedeći Sarajevo Matine će biti održan na KOTI777, prelijepoj lokaciji iznad Sarajeva okruženoj šumom sa kojeg se prostire pogled na cijeli grad, a muziku biraju rezidenti Alain, Coem i 2odd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenan Račić (@cra.ba)