Skip to main content
  • alt
  • 2.12.2014.

The Chemical Brothers imaju veliko iznenađenje za Sonar

Sónar je fenomenalan, golemi, doista svjetski, festival i u prvoj rundi lineupa našli su se i Chemical Brothers koji ovoga puta idu još dalje.

 
Sónar kao manifestacija jedan je od najvažnijih glazbenih festivala danas s neprekidnim jet-lagom. Odvija se kroz čitavu godinu i seli iz zemlje u zemlju, u ni jednom trenu ne zaboravljajući dati posvetu staroj i držati prst na novom pulsu elektroničke glazbe. 
 
Prije no što se 18,19 i 20. lipnja 2015. sparkira u Barcelonu na svoj 22. boravak,  posjetit će Johannesburg, Capetown, Reykjavik, Stockholm i Copenhagen. Za ovu godinu Sónar Barcelona je najavio povratak na korijene dance glazbe i igranje s eksperimentalnom elektronikom, r’n’b-jem budućnosti, PC glazbom, evolucijom trapa, novim reakcionarnim technom, IDM-om, dub-funkom, sintetičkim pop-soulom i pravom spiralom disco-housea.

alt

 
Procurila su prva imena lineupa i za sada su nam, od 150 imena, poznati Autechre, Lee Gamble, Evian Christ, Kiasmos, Kindness, Fat Freddy’s Drop, Tourist, Daniel Avery, Ten Walls, Sophie, PXXR GVNG, Holly Herndon, Kate Tempest, Vessel, Niño, Mans O i Helena Hauff, ali nama svakako najzanimljiviji su The Chemical Brothers. 
 
Ova braća po kemiji već dvadeset godina hrabro redefiniraju pojam elektroničke glazbe i onoga što live show znači. Od mračnih grotla londonskog undergrounda neumorno slijede ideju da bi live show trebao predstavljati jedan zatvoreni audio/vizualni mjehurić koji će publiku za vrijeme trajanja seta povesti na potpuno druge ravnine postojanja. 

alt

 
The Chemical Brothers su u svom prvom ekskluzivnom intervjuu za Sónar otkrili kako će se u Barceloni predstaviti s potpuno novim live showom i ujedno otkriti detalje o novom albumu. Halucinogene efekte ponovo će postići uz pomoć redatelja Adama Smitha s kojim su radili i na njegovom koncertnom filmu Don’t Think 2012. Tom Rowland je podijelio neke detalje u vezi live showa i albuma rekavši: ” Još uvijek razmišljamo o gigu, i glazbeno i vizualno. Adam Smith ima neke sjajne ideje. Show će biti intenzivna vožnja, držite se čvrsto. (O albumu) Pretpostavljam da je najvažnije obilježje albuma da se na neki način povezuje s nama na emocionalnoj razini. Nadamo se da ćemo iznaći nove načine kako bi vas natjerali da osjećate. Sanjamo o novom zvuku i drugačijim okvirima. Surađivali smo s nekim gostima vokalima, ali album je uglavnom čisti Chemical Brothers.”

alt

 
Ne možemo dočekati Barcelonu da vidimo štu su nam to pripremila ova gospoda. U njihovoj tradicionalnoj maniri rušenja granica uopće ne sumnjamo da će ovoga puta biti pogurane još i dalje no što smo očekivali.
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk