Skip to main content
  • 29.01.2023.

Thomas Bangalter iz Daft Punka najavio orkestralni album

Polovica Daft Punka uskoro objavljuje svoj prvi solo album nakon raspada kultnog francuskog dua u 2021.

Piše: 

Francuski producent, bivši član Daft Punka, Thomas Bangalter nakon dvadeset godina vraća se solo radu i projektima te najavljuje novi albumMythologies” koji će se objaviti 4. travnja.

Njegovo posljednje solo izdanje je bio EP iz 2003. “Outrage”, a od raspada Daft Punka sudjelovao je u kreaciji soundtracka filma En Corps prošle godine.

Mythologies” prvenstveno je bio osmišljen za balet Angelina Preljocaja koji je svoju premijeru doživio prošle godine u Bordeauxu. Album je sastavljen od 23 pjesme u trajanju od 90 minuta, kroz koji Thomas Bangalter briše tradicionalne žanrovske granice i dodiruje sve od baroka pa do američkog minimalizma.

U najavi albuma stoji kako je “Mythologies” izvorno izveden uz deset plesača, a kroz njega se obuhvaća povijest orkestralne baletne glazbe. Thomas Bangalter ističe kako je posljednjih tridesetak godina istraživao svijet elektroničke glazbe i tehnologiju, a da je sad došlo vrijeme daistraži čovječanstvo citirajući dnevne i moderne mitove.

Osim što ćemo u novom albumu upoznati drugu stranu, bivšeg člana Daft Punka, za cover sliku albuma odabrao je portretilustraciju sebe bez kacige koju je nacrtao Stéphane Manel.

Što možemo očekivati od orkestralnog albuma Thomasa Bangaltera poslušajte u kratkom teaser videu.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2