Skip to main content

U eteru: Dodona Sessions subotom na Radiu 808

Dodona Sessions emisija je koju je idejno osmislila Iva Neljak (aka niniva)

Piše: 


Prije nego što je pokrenula emisiju Iva je radila prvo u sklopu kulturne redakcije (emisija Knjiški moljac), kako bi kasnije prešla u glazbenu redakciju i posvetila se vođenju dnevnog showa, a zatim se pridružila i emisiji Zvučni Zid koja se fokusirala na prezentaciju recentne glazbe koju slušatelji nemaju prilike često čuti u eterima grada.

Prva epizoda prve sezone emisije Dodona Sessions emitirana je 27.10.2020. i zvala se „Inicijacija“. Svaka epizoda emisije nakon prve bila je posvećena ciljanom i specifičnom glazbeniku. Kroz emisiju su prošle kantautorice, DJ-ice, producenti, bendovi, MC-ji, beatmakeri i sve između. Emisija unutar jedne epizode označavala je kompletnu zvučnu posvećenost temi i osobi koja gostuje, a to se odvija kroz jednu od dvije forme – guest mix ili live intervju.

Druga sezone emisije Dodona Sessions počela se emitirati 2.10.2021. i promijenila je, tom prilikom, i frekvenciju – preselila se sa Radija Student na Radio 808, također zagrebački hub koji ljubi alternativnu i nezavisnu glazbenu scenu unutar i van hrvatskih granica. Trenutno se emisija Dodona Sessions emitira svake subote na 93,9 MHz, a uz audio snimke live intervjui se snimaju i kamerom.

Do sada su kroz emisiju prošla brojna imena domaće i regionalne scene – Phat Phillie, VOLTA kolektiv, Babilonska, JeboTon Ansambl, Porto Morto, Flowdeep, Geralt iz Rivije, Scriptor, Tibor, Tone Tuoro, Brain Holidays, Lovely Quinces, Filip Motovunski, Plazmatick, Fokus King, Coco Mosquito i mnogi drugi.

Dodona Sessions zaranja u dubinu glazbe kao umjetnosti i svakodnevne potrebe, njezinog utjecaja na one koji ju stvaraju i one koji ju slušaju; donosi razgovore sa novim i starim DJ-ima, producentima, MC-jima, kantautorima i bendovima o njihovom radu, prošlim i budućim projektima, utjecajima i ciljevima; komunicira bez žanrovskih predrasuda, bez cenzure, eklektično i suvremeno – traganje za odgovorima kroz glazbu aktualno je danas koliko i u vremenu antičke Grčke.
 
Dodona = antičko proročište i svetište u Epiru u sjeverozapadnoj Grčkoj. U Dodoni se budućnost pretkazivala po zvucima šuštanja lišća svetog hrasta, a poslije i po zvucima cimbala. Više o emisiji, te čitavu video i audio arhivu pretražite ovdje.

Iva Neljak rođena je u Zagrebu, diplomirana je povjesničarka umjetnosti i komparatistkinja te zaljubljenica u radio, urbanu kulturu i glazbu

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web