Skip to main content
  • 9.11.2023.

Za postavu Serotonin floora našeg Endorphin festivala zaslužna je emisija Bubanj&Bass

Program našeg slavljeničkog festivala predstavlja 37 hrvatskih i regionalnih DJ-eva, donosi preko 25 sati glazbe te više od 20 kolektiva na 3 plesna podija

Piše: 

Endorphin festival ima tri floora, a svaki je posvećen jednom od ključnih hormona sreće: dopamin, oksitocin i serotonin. Svaki hormon sreće igra svoju ulogu u izazivanju različitih emocionalnih stanja i osjećaja, a ovaj festival će pružiti posebno iskustvo na svakom od tih floorova.


Foto Ivan Buvinić

Lučenje “serotonina” će se odviti na istoimenom flooru, koji će poslužiti za tjelovježbu uz drum ‘n’ bass na 160-180 BPM-a, a u kuriranju postave koja će tamo svirati nam je pomogao DJ, producent i urednik radijske emisije Bubanj&BassFrenkyBoy.

“Sama ideja postave je krenula iz novoga i Penthouse D’n’B ekipe, preko Dropa i DMT-a, moje malenkosti, preko trenutno najintenzivnijih izvođača poput Minimalista i Vrha. Naravno ne zaboravimo ljude na zapadu, pozvali smo Olive Sessions da nas razdrma za kraj u nešto više dub, dubstep izdanju. U principu može se sve očekivati – od bootlega, preko melodija, sve do generalnog gubitka razuma od energije koju neki od ovih izvođača mogu stvoriti. Za svakog po nešto.” prepričava namproces stvaranja postave serotonin floora FrenkyBoy koji je nastao kroz razgovor i želju da se napravi neki presjek glazbe koja se radi.

Što se tiče same ideje Endorphin festivala, FrenkyBoy ističe da je top ideja jer smo svi u tom istom loncu kojeg ponekad treba malo jače promiješati da dobiješ pravi mix: “Sve na jednom mjestu te sve za svakog. Bez obzira što možda ne slusam house ili techno, nije jedanput da sam se našao pred upaljenim svjetlom kluba uz 4×4 podlogu na koju plešem kao da mi je zadnje. Kako bi rekao jedan mladih gospodin –nije bitno kako se zoveš, samo kako sviraš.”

Upravo na temelju same ideje serotonin floora, u setu samom FrenkyBoya možemo očekivati jedan presjek jer priprema “preslušavanje albuma, EP-ja i ostale produkcije u najavi, kao i one već objavljene.”

Postava serotonin floora izgleda ovako – B Kao Borna (Penthouse DnB), Cue Surprise (Olive Session), DMT (Drop), Flowmo (Penthouse DnB), FrenkyBoy (Bubanj&Bass), Minimalist (Koturaljke), Richo (Olive Session), Vrh, Win Co. (Olive Session).

Sve detalje, kao i kompletan festivalski lineup koji će svirati u zagrebačkom Boogaloo 1. prosinca možete provjeriti ovdje. Ulaznice su u prodaji kroz sustav Entrio, a a od nedavno su u prodaji i grupne ulaznice (kupi 4, a plati samo 3).

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2