Cercle sprema svoj drugi festival u Muzeju francuskog zrakoplovstva

Nedjelja, 23 Veljača 2020

Trenutno najpopularnija live stream platforma koja oživljava kulturne spomenike i pretvara ih u turističke razglednice kroz nastupe poznatih DJ-a definitivno je Cercle.


Od 2016. Cercle stvara jedinstveno iskustvo kako glazbenicima, tako i publici. Do sada smo ih mogli pratiti sa brojnih značajnih lokacija diljem svijeta, pa čak i u Hrvatskoj, a prošle godine su se okušali i u organizaciji festivala.Iako taj prvi festival nije prošao baš najbolje na brend se svalila gomila kritika fanova i izvođača jer čini se da ni sami organizatori nisu znali (tko pije, a tko plaća) da će se dogoditi festival ovakvih proporcija i posjećenosti što je izazvalo apsolutni kaos.Cercle je ipak iz cijele priče izvukao pouke i ove godine puno spremniji najavljuju drugo izdanje festivala koje će se održati u Muzeju francuskog zrakoplovstva 30. i 31. svibnja na 3 pozornice - A380, Ariane 5 Rocket i Concorde. Osnovan je 1919. godine i smatra se pionirskim muzejom u zrakoplovnoj i svemirskoj industriji. Svoje nastupe su potvrdili Amelie Lens, ARTBAT, Black Coffee, Charlotte de Witte, Acid Arab, Maceo Plex, Pan-Pot i mnogi drugi.


Photo credit: Jon Hicks

Cercle platforma se do sada održavala na brojnim upečatljivim lokacijama od kojih izdvajamo Pan-Pot (muzej francuskog zrakoplovstva), Kölsch i Nina Kraviz (Eiffelov toranj), Solomun (Théâtre Antique d’Orange - antički amfiteatar), Tale of Us (pariški aerodrom), Carl Cox (renesansni dvorac Château de Chambord iz 16. stoljeća), Stephan Bodzin (planinski vrh Schilthorn Piz Gloria), Fatboy Slim (platforma i360 iznad Brightona), Black Coffee (najstarija pariška plesna dvorana).Peggy Gou (muzej iz doba Napoleona), Mind Against (Centro Ceremonial Otomi u Meksiku), DJ BOg (rumunjska Ambasada u Parizu), Boris Brejcha (Château de Fontainebleau), The Martinez Brothers (57. kat Rooftop Bara u Singapuru), Hot Since 82 (utvrda Revelin u Dubrovniku), Amelie Lens (pokraj 9 srebrnih kugla Atomiuma)... a prvi Hrvat koji je nastupio na nekom Cercle događaju bio je Le Chocolat Noir zavrtivši u Lautu (Barcelona). Ulaznice će se moći kupiti na webu ovdje.

Cercle sprema svoj drugi festival u Muzeju francuskog zrakoplovstva