Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Za 20 dana na ovom mjestu će niknuti pustinjski festivalski grad, domaćin Burning Manu!

Tradicionalni “kamen temeljac” je postavljen, što označava početak izgradnje pustinjskog festivalskog grada

Piše: 

Kako bi započeli izgradnju mističnog Black Rock Cityja, mala grupa graditelja popularnog Burning Mana se okupila u Black Rock pustinji kako bi postavila prvi šiljak, poznat kao “Zlatni šiljak” u epicentar budućeg grada.

Završetkom ceremonije, izgradnja Black Rock Cityja je službeno krenula. Festivalski graditelji već su zasukali rukave, krenuli s mapiranjem prostora, a od samog “kamena temeljca” će se razviti cijeli grad. Na mjestu šiljka, uzdići će se centralna točka festivala – hram “Temple of the Heart”, a oko njega će se nalaziti ulica Kraken, Esplanada…Ovogodišnja tema Burning Mana je “Animalia”, što znači da će ulice Black Rock Cityja preuzeti stvarne, izmišljene, mitske i zapamćene životinje.

Kako je iz godine u godinu nevjerojatno podizati cijeli festivalski grad, otkriva nadzornik radova Tony “Coyote” Perez: “Još uvijek me zapanjuje da uzmemo potpuno prazno platno u pustinji i od njega napravio cijeli grad. Ove godine “graditeljski motor” se dotjerao, svi smo spremni, raspoloženje je odlično i spremni smo da odradimo još bolji posao”


*Trenutak spaljivanja prošlogodišnjeg kampa – Foto Rand Larson

Graditelji i produkcijski tim Burning Mana imaju nešto manje od mjesec dana da izgrade Black Rock City jer partijaneri na svoju pustinjsku avanturu koja je ove godine u pristižu od 27. kolovoza do 4. rujna.

Pješčana oluja pogodila je prošlogodišnji Burning Man

2022: Objavljena fotografija Burning Mana iz zraka

Prometni kolaps nakon Burning Mana bio je vidljiv iz svemira

Vezani članci
Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom