Skip to main content
  • 6.08.2023.

Za 20 dana na ovom mjestu će niknuti pustinjski festivalski grad, domaćin Burning Manu!

Tradicionalni “kamen temeljac” je postavljen, što označava početak izgradnje pustinjskog festivalskog grada

Piše: 

Kako bi započeli izgradnju mističnog Black Rock Cityja, mala grupa graditelja popularnog Burning Mana se okupila u Black Rock pustinji kako bi postavila prvi šiljak, poznat kao “Zlatni šiljak” u epicentar budućeg grada.

Završetkom ceremonije, izgradnja Black Rock Cityja je službeno krenula. Festivalski graditelji već su zasukali rukave, krenuli s mapiranjem prostora, a od samog “kamena temeljca” će se razviti cijeli grad. Na mjestu šiljka, uzdići će se centralna točka festivala – hram “Temple of the Heart”, a oko njega će se nalaziti ulica Kraken, Esplanada…Ovogodišnja tema Burning Mana je “Animalia”, što znači da će ulice Black Rock Cityja preuzeti stvarne, izmišljene, mitske i zapamćene životinje.

Kako je iz godine u godinu nevjerojatno podizati cijeli festivalski grad, otkriva nadzornik radova Tony “Coyote” Perez: “Još uvijek me zapanjuje da uzmemo potpuno prazno platno u pustinji i od njega napravio cijeli grad. Ove godine “graditeljski motor” se dotjerao, svi smo spremni, raspoloženje je odlično i spremni smo da odradimo još bolji posao”


*Trenutak spaljivanja prošlogodišnjeg kampa – Foto Rand Larson

Graditelji i produkcijski tim Burning Mana imaju nešto manje od mjesec dana da izgrade Black Rock City jer partijaneri na svoju pustinjsku avanturu koja je ove godine u pristižu od 27. kolovoza do 4. rujna.

Pješčana oluja pogodila je prošlogodišnji Burning Man

2022: Objavljena fotografija Burning Mana iz zraka

Prometni kolaps nakon Burning Mana bio je vidljiv iz svemira

brejcha 2
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju