Skip to main content
  • 14.04.2017.

Movement Detroit – veći i glasniji no ikad!

Pokret je os, kostur, meso, ovjes i centralni podton svega što živi. Puls, rotacija, vibracija, dislokacija i translokacija, mutacija, evolucija i involucija. Ono što se kreće živi, ono što stagnira umire.


Pa na glazbenom evolucijskom drvetu tako na prelasku stoljeća niče nova grana na ulicama Detroita, da bi se zatim rascijepila i na ulice Torina i, na naš izniman ponos u trećem globalnom pupu, u domaće Tisno uz sufix Croatia. Krajem svibnja, od 27. do 29. ovo bezuvjetno, beskompromisno, kontinuirano kretanje nepokrenutih pokretača svega onog lijepog vraća se iznova na industrijsku scenografiju grada iz kojeg je poteklo i glazbeni kozmopolit dere kod kuće.
{youtube}Z4xwYtpCDBk{/youtube}

Tijelo u pokretu ima tendenciju nastaviti svoje gibanje kroz prostor a protiv neprijatelja trenja na flooru Detroit se bori na Hart Plaza lokaciji. Na glavnom stageu headliner subote, 27. svibnja je Richie Hawtin, nedjelja je pod paskom Testpilota aka Deadmau5-a koji ga pod novim aliasom gurna u techno vode, dok ponedjeljak pripada velikom nasmijanom masivu legendarnog gospodina Coxa. Uz glavnu pozornicu glazba trešti s još pet krakova koje čine Red Bull Music Academy pozornica, Star Gate Thump, Pyramid Stage, Resident Advisorova underground pozornica i Made In Detroit pozornica, a puni raspored po danima možeš pronaći ovdje.

Za spajanje svega onog izlomljenog i iščašenog iz esencijalnog tebe u jednu koherentnu homogenu cjelinu, za pokret su između ostalih na Movement Detroitu zaduženi i sa samoga vrha probrani internacionalni kao što su Adam Beyer, Belivillška trojka koja je odgojila elektroniku Detroita, Bek Klock, Ben Sims b2b Truncate, Carl Craig, Chriss Liebing, Dixon, Dusky, Heidi, Jamie Jones, Joseph Capriati, Josh Wink, Kerri Chandler, Octave One, Paco Osuna, Nicole Moudaber, Pan-Pot, Recondite, Robert Hood s live setom, Seth Troxler, Stacey Pullen…. Z baš baš potpuno i apsolutno puni lineup skokni na službenu stranicu Movementa ovdje, a zateknu li te potencijalna globalna flaneriranja negdje oko detroitske linije po karte nepropustljivog pođi ovdje i sretani ti sati sanjarenja petka.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2