Skip to main content
  • 12.09.2023.

Slovenska organizacija Sinergia svojim događajima želi promijeniti svijet na bolje

Priča o grupi prijatelja koja je svoja druženja organski pretvorila u pokret za istomišljenike

Piše: 

U fokus šire publike u regiji nakon najave Flows Festivala na otoku Ugljanu, dospjela je slovenska kulturna organizacija, zajednica Sinergia koja je izrasla iz svojevrsnog pokreta. Priča o samom nastanku Sinergije kreće još za vrijeme pandemije koronavirusa i restrikcija koje su tada bile aktualne.

Sve je krenulo s grupom prijatelja koja se okupila i organizirala male privatne zabave, radionice i aktivnosti u prirodi s ekipom koja razmišlja slično kao oni. Iz privatnog događaja, u događaj, krug ljudi je organski rastao. Tvorci Sinergije na druženja su pozivali prijatelje koji dijele ljubav prema elektroničkoj glazbi, posebice prema melodičnim, progresivnim techno i house zvucima, kao i želju prema osobnom napretku. Što su u početku bila samo druženja, kulminiralo je organiziranjem pravih partyja.

Jedna od želja slovenske kulturne organizacije je promijeniti svijet na bolje, stvaranjem sigurnog prostora za umjetničko izražavanje, kao i emocionalno utjelovljenje kroz glazbu, ples, umjetnost, radionice i jednostavno povezivanje ljudi. Sa svakim svojim događajem Sinergia si je za misiju zadala stvoriti prostor za različite vrste glazbenika, umjetnika, trenera i terapeuta koji će podijeliti svoju kreativnost i znanje sa svijetom. Od skromnih početaka, tvorci Sinergije su krenuli organizirati događaje u većem opsegu, ali i dalje s naglaskom na intimni osjećaj, diljem Slovenije na atraktivnim lokacijama.

Naposljetku, Sinergia je kroz svojevrsnu zajednicu i pokret nastala u pravu kulturnu organizaciju koja iza sebe ima nekoliko vrsnih i raznolikih događaja koji su okupili na stotine posjetitelja poput Gardenice, Grajski dialog, Cacao dance, party u K4, Alter Ego, Retreat

Osim organizacije događaja, partyja i raznovrsnih aktivnosti, Sinergia je pokrenula i podcast Sinergia Flows” koji uključuje underground DJ-eve iz cijelog svijeta, kroz kojeg predstavljaju umjetnike koji su nastupili ili će tek nastupiti na njihovim događajima, kao i nadolazeće DJ-eve koji dijele iste ideale.

Sljedeći veliki korak za slovensku kulturnu organizaciju je organizacija Flows Festivala na otoku Ugljanu koji će se održati od 13. do 17. rujna za svega 200 uzvanika koji će doživjeti posebno festivalsko iskustvo.


*Klikni na foto za veću rezoluciju


*Klikni na foto za veću rezoluciju
 

Tijekom pet festivalskih dana, posjetitelji će imati bogati glazbeni program melodičnog techna i housea, koji će biti popraćen brojnim radionicama i sadržajem za nadahnuće duha, uma i tijela.

U prodaji su i ulaznice za lokalne posjetitelje, a više info ovdje.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju