Skip to main content

Veliki otvaraju Outlook u pulskom amfiteatru

Da si prije 2000 godina zagazio među lukove amfiteatra ovaj tvoj vremeplovni ti bi vidio krvave borbe u centru njegova pijeska, gladijatorske miške koje ljeskaju na suncu i divlje zvijeri koje urliču u kličući puk.

Piše: 


Nova tisućljeća donijela su preustrojavanje vrijednosti i umjesto kruha i igara sada voliš kekse i glazbu. Ovoga puta svi putevi ne vode u Rim već via Flavia ima druge namjere i usmjerava sva stopala i uši natrag u Pulu za prekrasno otvaranje 11. izdanja Outlooka koji se održava od 6. – 9. rujna . Bass glazba, soundsystemi orkestralne majstorije zamijenit će krv i pijesak arene, prije no što najznačajnija imena iz sfera grime, dubstep, reggae, hip-hop, dub i garage glazbe preplave tvrđavu Punta Christo. Outlook je emocija, stanje uma, onaj sasvim tvoj specifičan recept kako si odlučio gledati život ljude i događaje, a festival najavljuje 15 000 plesača, 10 pozornica, 300 sati glazbe i jednako toliko umjetnika, 54 partyja na pučini

Pa dan ranije, 5. rujna, amfiteatar među rebra na otvaranje prima Bonoboa (live), Wiley-a, Davida "RAM JAM" Rodigana & The Outlook Orchestra i Children Of Zeus.

Bonobo, maestro ambijentalne glazbe uživo će izvesti svoj posljednji album “Migration”, njegov najozbiljniji i najzahtjevniji album do sada. Serije rasprodanih koncerata na zadnjoj turneji podigli su Bonobov status u sami vrh elektroničke elite. Zamagljivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne glazbe sa snažnim utjecajem simfonijske glazbe, album “Migration” još je jedan dokaz Bonobovog uspješnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina. Bonobo je u estetici vođen emocionalno nabijenim kinematografskim trenucima, svoje blažene ritmove spaja sa zasićenim žičanim instrumentima i bubnjevima pod jazz utjecajem. Bonobov univerzalni glazbeni jezik i atmosfera koju stvara bit će savršena glazbena podloga za početak još jednog Outlook festivala.
{youtube}_qnAowOProU{/youtube}

Jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea jest upravo Wiley. Kako se britanski grime penje i uživa sve više javnog priznanja jedino je prikladno i da kum prethodne godine izda savršeni novi album imena "Godfarther" sa 17 traka laserskog fokusa, energije i svježine, inteligentnim liricima nakrcanim temama i mislima, naći ćeš sve od romanse, nostalgije, humora preko romantike u pilećem restoranu, a za malo novosti osjeti se slobodnim istražiti izdanja ovdje.
{youtube}QQgG2sL9o-c{/youtube}

Sir David “RAM JAM” Rodigan spaja se s 20 članova Outlook Orkestra kako bi ti pružio presjek četrdesetogodišnje karijere koja je obilježila put ovog sasvim legendarnog radijskog voditelja. Rođeni Londončanin, sada već gospodin u godinama s posebnom žicom za roots glazbu apsolutna je institucija britanskih basom nakrcanih reggae plesnjaka na koje je prvi puta kliznuo kao klinac, kada je u ranim 60-ima do uha dopro ska ritam i počinje opsesivno proučavati ritam Jamajke, sve dok nije znao svaku stvar i svaku notu.
{youtube}jwxSO-TLbv4{/youtube}

Klasično školovani kazališni i televizijski glumac, radijski voditelj, posjetilac literarnih festivala, obožavatelj poezije i recitala, David započinje reggae radijsku karijeru već 1978 na BBC Radio London, zatim se seli na  Capital Radio gdje je ostao 11 godina s "Roots Rockets" svaku subote uvečer, a British Forces Broadcasting Corp je puštao njegov tjedni reggae show punih 25 godina. Trenutno na Kiss 100 svake nedjelje u 11 uvečer i dalje se možeš uštimati u probrani reggae gospodina Rodigana, a 2006. postaje član  Sony Radio Academy dvorane slavnih i osvaja i zlatnu nagradu za najbolji specijalizirani radio program za ovaj nedjeljni "Rodigan's Reggae ".  Beskonačno mnogo sati glazbe i nagrada poslje njegovi Ram Jam eventi i dalje metu festivale pa su tako na listi i Parklife, Global Gathering, Bestival, Snowbombing,  Hideout i Outlook.
{youtube}_k9Rr8RnB7U{/youtube}

No, što bi otvaranje bilo bez razumijevanja da stara garda treba mentorirati mlađe naraštaje u srce zbivanja, pa kao mladica dolazi novi zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus, čiji alias skriva Mančesterčane Tylera Daleya & KonnyKona. KonnyKon je DJ i MC, sjajni stvaraoc beata i jedna trećina Broke’N’Englisha, dok je Tyler, također poznati kao Hoodman, krenuo kao poštovani MC i odlični glumac da bi posljedično postao jedan od najtraženijih soul vokala kojeg u svoje stvari ugrađuju i Goldie, LSB, Soul II Soul‘s Caron Wheeler, Lenzman, Lisa Mafia, Bugsy Malone… Danas momci djeluju zajedno kao djeca Zeusova, a izdanja im uglavnom loviš s Forst World Recordsa.
{youtube}CzZmLOObPuY{/youtube}

Za otvaranje 5. rujna unutar pulske Arene već znaš da pecaš karte odvojeno pa se osjeti slobodnim ugrabiti ih ovdje. Bass je ritam, ritam je život. Ne vjeruješ li nam, samo pitaj srce! Dobro došli na Outlook!
{youtube}PWSYi6vQRxg{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2