Skip to main content
  • 25.06.2018.

Objavljen program 6 pozornica Outlooka

Za vas nestrpljive hodače po vremenskoj crti vrijem služi veseljenju nečemu unaprijed do konkretne plesnosti – u ovom slučaju 2 mjeseca i višak koji stoje između tebe i 11. Outlook festivala.

Piše: 

U ovoj magičnoj numerologiji odvijanja, koja stoji kao horoskopsko/astralna garancija provoda, tvrđava Punta Christo od 5 do 9. rujna postat će mjesto plesa, jubavi i glazbe na kojem živiš nakon velikog otvaranja u pulskoj Areni uz Bonoba (live), Wileyja, Davida Rodigana i The Outlook Orchestra.

Pa da skine oštricu s nestrpljenja Outlook ekipa svim ljubiteljima sound system kulture i žanrovskog defilea od raggea do orgijanja u bassu u svojoj kamenoj hridini ponad pučine objavljuje raspored šest pozornica tvrđave Punta Christo na kojima će se izmjeniti preko 300 izvođača. Pa slijedi raspored za The Clearing, The Void, Mungo's Hi Fi, The Moat, The Garden i The Beach, a rasporedi The Stables, Ballroom, Arija i Courtyard pozornica, biti će objavljeni uskoro.

U srcu raporeda stoji The Clearing, velika prostrana pozornica koju u četvrtak otvara jedan od favorita festivala – David Rodigan s poznatim “Ram Jam” setom. U četvrtak slušamo Iration Steppas, Shy FX i Dynamite MC, Miss Red, Johnny Osbournea i Soul Stereom, dok će petak obilježiti neki od najvećih britanskih MC-jeva i kolektiva: Stefflon Don, Nadia Rose, MIST, Levelz, plus DJ Hype i The Heatwave. Velikani drum’nbassa zauzimaju The Clearing u subotu uz vodstvo Andy C-a, Noisie, Randalla i SpectraSoula. Kao nedjeljne domaćine Outlook je pozvao amsterdamski Appelsap Fresh Music Festival koji će ugostiti Kojey Radicala, Ocean Wisdoma, JHusa, AJ Traceyja, Lady Leshuur, Jaykaea, Dub Phizixa i Strategyja.

Za one koji sline na niske frekvencije, kojima zujanje i energija koja visi u zraku otvaraju srčanu čakru tu je mistični The Void. Stupi u ponor da bi našao sve izgubljeno uz vrhunski audio vizualni dizajn koji predvode kolektivi kao što su Crucast, Deep Medi, Dispatch Recordings i Symmetry te Digital Mystikz. Pojedinačno svakako treba istaknuti Malu, Sirraha, Pincha, Hatchu & Youngstu, Loefahu, Commoda, Silkiea, Goth-Trada, Kahna i Trutha.

Godinama favorit publike na Outlooku jest Mungo's Hi Fi pozornica sada nazvana Sub Dub arena. Ove godine tu su glazbena institucija iz Leedsa – SubDubu sa svojim legendarnim Sinai Sound Systemom. Čast da prvi nastupe u novoj SubDub Areni dobili su zvijezde izdavačke kuće Swamp81; Loefah, Madam X, Lamont i Pinch. Petak je dan za dancehall s Reggae Roast, Natty Campbell, Mungo’s HiFi, Danny T & Tradesmen, Dub Smugglers te mnogim drugima. Članovi velike Outlook obitelji, Channel One Soundsystem, Jah Shaka i Sinai Sound nastupaju u subotu, a samo finale u nedjelju će obilježiti i slavlje 20 godina SubDuba uz Iration Steppas, O.B.F, Sammy Dreadlocks, Dubkasm, Maasai Warrior, Shanti D, Charlie P i Sr Wilsona.

Za one koji to vole duboko tu je kultni rov The Moat koji će odjekivati technom u petak, uz Marthu, Madam X, DJ Laga Silasa i Snarea, Barely Legala, a zatim će od petka do nedjelje potpuno dati dušu garageu i grimeu uz Onemana, Zeda Biasa, MJ Colea, Trends and Boylana, Grandmixxera, Spookyja i mnoge druge.

Još jedna od velikih pozornica festivala šumom je opasana The Garden pozornica na koju stižu zvijeri drum’n’bassa i to krećući u četvrtak s Exit Records, Metalheadz i Star Warz kolektivima i njihovim predstavnicima kao što su Zed Bias, Fixate, Blocks & Esher, DBridge, Goldie, Randall i Doc Scott. V Recording će pak u petak obilježiti 25 godina postojanja uz Artificial Intelligence, Lowquija, Jumping Jack Frosta, Bryan Geea, Dynamite i Dillinju. Subotu preuzima Hatcha s prijateljima, a u nedjelju to će učiniti Villen & McLeod, BCee, Calibre, Lenzman, S.P.Y, DRS, Lowqui, Visonboi i MC Tempza.

Od ranog poslijepodneva do zalaska sunca The Beach pozornica bit će idealno mjesto za zagrijavanje prije burne noći na tvrđavi. Tik uz more uz valove živa se u jazzu, hip-hopu, reggaeu i RnB-u. Najfiniji britanski soulful jazz otvara četvrtak, a na pozornici se izmjenjuju Yazmin Lacey, Poppy Ajudha, Nubya Garcia i Ezra Collective, dok se tempo ubrzava pred dolazak večeri uz liquid drum’n’bass i Bryan Geea, DJ Markyja i Patifea. Eklektični soul, lagani hip-hop i RnB na menijuje petka uz S4U, INKA, Peanut Butter Wolf, Flohio i LEVELZ, uz Dub i reggae kada se na pozornicu penju i Brain Holidays, prvi domaći roots reggae bend, zajedno s Johnnyjem Clarkeom i The Dub Asante Bandom, Jamiem Rodiganom i drugima. U nedjelju The Beach pozornicu zatvaraju jake dubstep snage, a među njima i domaći predstavnik Egoless, zatim A/T/O/S, Commodo, Sicaria Sound i Silkie.

Ako upade u džepu još nemaš po one za spektakl otvaranja u Areni skokni OVJDE dok ćeš regionalne festivalske upade uloviti na Entrio sistemu ovdje.

Koja god da ti je dijagnoza lijek za sve je slana voda, glazba i ljubav! Dobro nam došli na Outlook dragi naši!

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

www.outlookfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/outlook-festival
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2