Skip to main content
  • 30.10.2019.

DJ M.I.L.E. – glazbeni čudotvorac spajanja naizgled nespojivog

Znaš one dane kada ti je sve milo oko srca, kada sve sjedna gdje treba i kada trud i rad prethodnog razdoblja klizne u utor zadovoljstva napravljenim i postignutim.

Piše: 


To su zaista divni dani i jedan od tih "Odmori se, zaslužio" si poklona kozmičke vage odvija se upravo 15. studenog na flooru kultnog zagrebačkog kluba Aquarius povodom 18. svjećica na torti tvoje Klubske pod nazivom More Than Clubbing. Pa baš u ove svrhe kao vrhnje s vršaka miline stiže i DJ M.I.L.E..

Za prijatelje jedan (ne)obični Mile bez interpunkcije, za ljude koji šalju račune, institucije i one koji se obraćaju službeno, gospodin Popović, Mile je jedan od najzanimljivijih elektroničara domaćeg pejzaža na sceni od kasnih 90-ih. Oni koji su plesali svoje noći u Močvari na ivici tisućljeća sjećaju se Popovića još od programa Moovare, a novija stopala na podiju poznaju ga iz programa Duboko Toplo koji suorganizira s Agregat Sun i Jeffom Jarunskyim. Ujedno trebaš li nešto od DJ opreme, Mile te pokriva i ovdje skokom na Vrtooljak.

Stara garda i stara škola, prisutan na svemu na čemu vrijedi prisustvovati glazbeno, znalac svjetske glazbene lepeze, istraživač, eklektičar zvučnog, Mile vjeruje u ekspresivni potencijal glazbe u svim njenim oblicima pa se tako u repertoaru može naći sve od housea, downbeata, chilla, preko glitch hopa, electro bluesa, cinematic glazbe, nu disca, nu funka sve do afrobeata, funky breaksa, etna i fusiona kao i razgranate stranputice i hibridizacije spomenutih grana elektroničkog i neelektroničkog.

Zaletiš li se na koji njegov set čeka te iznenađenje jer renesansi ljudi više manje žive na linijama beskonačnog interesa i višestrukih umrežavanja vještina pa tako i Mile djeluje i kao multimedijalni umjetnik, kao DJ, bubnjar, pjevač i generalno glazbeni čudotvorac spajanja naizgled nespojivog.

Mile tako na More Than Clubbing mili s još petorkom sjajnih domaćih glazbenika uvezenih iz raznolikih glazbenih pozadina kao bi na jednu noć u sat vremena strasti nastupili u formi elektroničkog kolektiva All Stars Band, nastalog za prilike rođendana KS, i na inicijativu Valenta Samardžije iz Beat Bustersa/NT Wave projekta.

Uz već predstavljenog Davora aka DJ Venoma, Miletu, ovdje zaduženom za hang drum i specijalne efekte, pridružuju se i NT/Wave (techno gitara), Dora Fodor (procesirani vokal), beat boxer, flautist i performer Beat Bustersa Filip Borelli aka BREGO (beatbox s looping tehnikama), drummer elektro live banda BILK-a Edi Cipal Grubišić (udaraljke, snare, hi hat).

Ti se tako službeno osjeti pozvanim na rođendanski More Than Clubbing i hvala ti što plešeš, učiš i živiš s nama sve ove godine, dio njih ili od jučer. Domaću i regionalnu DJ scenu na flooru Aquariusa predstavljaju Valentino Kanzyani, Sergej Snooze, Forniva, Mayell, Mate Čeko, Lawrence Klein, Legabyte LIVE, IGZ.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

Tonu detalja o dodatnim krasnostima poput bandova, Livestreama, premijernih izvedbi i art instalacija nastalih iz kulturne prakse elektroničke glazbe istraži ovdje.
Novi kontigent Advance ulaznica u prodaji na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje.

Krenula je i prodaja Grupnih ulaznica – Kupi 6, plati 5 također na Entrio.

Počinjemo već u 21.30 audio-vizualnim spektaklom koji otvaraju Zvučna kupka i NT Wave ft. Dora Fodor, a za sve vas koji ne uhvate upade na vrijeme na FB stranici Klubske biti će moguće pratiti live stream do ponoći (u suradnji sa Photo Studio 82).

Samo dođi i pleši! Pleši za svih 18 godina i za još barem duplo toliko koje ćemo proplesati dok kosti dozvole!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk