Skip to main content
  • 29.10.2019.

Intuitivni vokal Dore Fodor odjekuje KS rođendanom

Imenjakinja Šenoine heroine iz prvog hrvatskog povijesnog romana, naša današnja Dora sije sjajnim soničnim iako zlatarovo zlato nije.

Piše: 


Prezimena Fodor, ova Dora ujedno ne umire zbog ljubavi već kroz nju živi – u glazbi i za glazbu –  i stiže na 18. rođendan tvoje Klubske 15. studenog u Aquariusu. Da je upoznaš pobliže i klizneš na pokoji nastup vidio bi da je vrsna audiovizualna umjetnica, mlada vokalistica s platinom u glasnicama i intuicijom uštimanom na slijeđenje tona i ritma u istraživanju emocionalnih krajobraza i odnosa među ljudima, sustavima, logikama prostornih odnosa i svoga mjesta pod suncem ili strobom na križištu ovih premrežavanja.

Na sceni je trenutno možeš pronaći kao čestu gošću NT/Wave projekta Valenta Samardžije, s kojim otvara program u Aquariusu (22h), dok kao autorske projekte donosi audiovizualni eksperiment koji se u ironiji velikih hrvatskih pisaca i njihovih junakinja zove "Doktor Krleža", liječeći umjetnošću rame uz rame s sučlanovima Marinom Tudorom i Evom Milković.

Uključena je ujedno i u domaći avangardni pop band nastao sljubljivanjem ranih glazbenika koji operira pod imenom "213". Upravo rade na albumu prvijencu kojim će službeno predstaviti nacionalnom internacionalnom uhu.

Dorini nastupi su nestrukturirana slobodna rijeka koja teče i usijeca si put spontano, te ćeš je nerijetko naći kako djeluje i samostalno kao freelancer, a mogao si je već čuti i u jednom od noćnih pohoda potrage za slobodom u KCM-u, Vinylu, Mastersu, Pločniku u Galeriji Greta, dok je s NT Waveom nastupila i na Indirekt festivalu, u Palači Pejačević, Dolini Mira, lastovskom LUZ festivalu, valpovskom Reunited festivalu i Szabadkikoto u Pećuhu.

Pa divlje kose, divljeg duha i srca, no kontroliranih glasnica koje stvaraju uredni kaos u kojem se gubiš, Dora na More Than Clubbing pristiže s još petorkom sjajnih domaćih glazbenika uvezenih iz raznolikih glazbenih pozadina, kako bi na jednu noć nastupili u formi eklektičnog kolektiva All Stars Band, nastalog za prilike rođendana KS i na inicijativu Valenta Samardžije iz Beat Bustersa/NT Wave projekta.

Uz već predstavljenog Davora aka DJ Venoma, i DJ M.I.L.E. pridružuju se i NT Wave (techno gitara) beat boxer, flautist i performer Beat Bustersa Filip Borelli aka BREGO (beatbox s looping tehnikama) te drummer elektro live banda BILK-a Edi Cipal Grubišić (udaraljke, snare, hi hat).

Ti se tako službeno osjeti pozvanim na rođendanski More Than Clubbing i hvala ti od svakog beata srca što s Klubskom živiš svoje dane i noći sve ove godine. Detaljni uvid o dodatnim krasnostima poput bandova, Livestreama, premijernih izvedbi i art instalacija nastalih iz kulturne prakse elektroničke glazbe istraži ovdje.

Advance i Grupne ulaznice potraži na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje.

Grupne ulaznice – Akcija – Uzmi 6, a plati samo 5!

Počinjemo u 21.30 audio-vizualnim spektaklom koji otvaraju Zvučna kupka, pa NT Wave ft. Dora Fodor, a za sve vas koji ne uhvate upade na vrijeme na FB stranici Klubske možete pratiti livestream do ponoći u suradnji sa Photo Studio 82. Dođi nam u Aquarius na više od clubbinga, na više od punoljetnosti, na više od samog zbroja dijelova.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2