Skip to main content

Dvojica Puležana u Novi Val donijeli energičnu ljubav prema drum ‘n’ bassu

Poslije kratkog putovanja do Jastrebarskog te malo podužeg leta do Korčule, Novi Val u najnovijem izdanju seli do grada najpoznatijeg po sačuvanim antičkim rimskim građevinama.

Piše: 

Nema predaha za projekt Novi Val jer mlade nade svuda su oko nas, strpljivo čekaju da ih netko zapazi, primi pod svoje i predstavi javnosti tko i što su. Razloge zbog koji trebate čuti baš za njih dostavljamo mi preko besplatne promocije. Sljedeće odredište je Pula, a tamo smo zatekli dvojac do grla napunjen drum'n'bassom.

Poslije Blaysa i Markaya, vrijeme je da predstavimo Josipa i Manuela. Mladosti su uvijek pune lutanja, a dakako i ludovanja. Mladi su ljudi sposobniji za izvršavanja kao i za nove pothvate. Oni će imati vizije, uživati će u nakolnosti i omiljenosti. Kod Josipa i Manuela srce je prepoznalo ljubav prema glazbi. Prema onoj za koju kažu da je poliritmička i najkompleksnija u elektroničkom svijetu, drum'n'bassu.

Obojica danas hodaju životom sa svojih tek dvadeset, ali iza te dobi krije se iskustvo od već nekoliko godina bavljenja DJingom. Manuel nekih četiri godine, dok Josip pak 6 godina. Možda su puni elana baš sebe pronašli u tim bržim i energičnijim ritmovima tog žanra.

No njih dvojica poznaju se tek nešto više od 365 dana. Do tada je svaki imao svoju briju. Josip se preimenovao u Joes, dok Manuel gotovo sigurno zbog svojih setova koji vrište od snage nosi ime Manscream.

Jedan i drugi članovi su pulskog AB Original DJ Crew-a, a kako i gdje su se točno upoznali nije nam poznato, ali čini se kako ih je put morao spojiti jer gaje tu ljubav prema istome žanru. Upali se njima lampica u glavi na prvim susretima i pomisle kako je idealno rješenje za pokazivanje ljubavi prema drum'n'bassu pokretanje novog DJ dua.

Bilo bi zanimljivo znati koji je razlog bio da si nadjenu ime vezano za okvire. Dok ćemo to možda saznati drugom prilikom, od sada pa nadalje znate ih kao duo Outer Frames.

U ovih godinu dana postojanja kao OF zasvirali su na dvije gaže, dakako obje u domaćoj Puli. I obje su bile na istoj lokaciji, u klubu Kotač, mjesto koje daje priliku neafirmiranim DJ-ima da se pokažu tamošnjoj sceni, bez ikakvih žanrovskih opredjeljenja. Debitantska gaža kao Outer Frames bila pod okriljem Open DJ desk programa, a na onoj drugoj već su se popeli koju stepenicu više i svoji set zavrtili na večeri Testing Grounds. Na toj večeri gostovao je MidAir, producent i DJ iz Ljubljane.

Ovo je samo kratka poruka tko su ovi dečki, jer mladi jesu, imaju volje, pa samo trebaju biti uporni i njihove želje dolaze na svoje. A uporni su bili da svoj zvuk prenesu i virtualno do onih para ušiju koji ih još nisu čuli. Pa zato, evo njihovog svježeg mixa, da ovaj ili onaj neki sljedeći dan  dobije pump i vašom krvi uslijedi potop drum'n'bassa.

Na mrežama ih pratite preko SoundCloud-a.
https://soundcloud.com/outerframes
 

sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web