Skip to main content

Novi Val zaplivao do Korčule kako bi pronašao drugog člana obitelji

Jastreb Tomislav aka Blays imao je čast krstiti Novi Val, a vrijeme je da se uputimo u daljnu potragu i saznamo tko je novorođeni drugi član obitelj.

Piše: 

Početkom mjeseca započeli smo sa predstavljanjem novih, mladih DJ-a koje kroz besplatnu promociju uključujemo u domaću scenu. Blays, rezident Šuma na Umu koji nam dolazi iz Jastrebarskog probio je led. Drugog mlađahnog entuzijasta smo pronašli pa je možda i vrijeme da ga zajedno upoznamo.

Već neko vrijeme okružuju nas topli dani, dan se samim time produžio i preostaje nam više vremena za uživanje u čarim života. More, svi bi na more, ali nekako je još sve prerano. Još uvijek se privikavate na Sunce i njegov sjaj. No, ništa zato, ne brinite, imamo rješenje za vas. Donosimo more k vama, doduše, nećete se moći doslovce i okupati u njemu, ali osjetit ćete ga itekako.

Bilo jednom davno, neki klinac na jugu Jadrana uživao je u svemu onome u čemu uživaju klinci. U igri, prirodi, društvu, ma znate, u malim stvarima od glave do pete. Možda ga i znate pod imenom Marko Skokandić, a ako i ne, nema veze, sada ćete ga upoznati. Korčula, otok napunjen hedonizmom u svojoj svakodnevnici. Sunce je pičilo i mali Marko u  zamasima vjetra koji je širio vrućinu, osjetio je da je nešto drugačije, nešto se promijenilo u tim trenucima. Nije imao svo znanje da u detalje otkrije o čemu se radi, ali površinski je osjetio taj prvi veslaj. Bila je to glazba. Lopta, igračka, ljuljačka, ma sve je klincu njegovih godina sve na svijetu, ali glazba je postala novitet u njegovom životu.

Znate kako rastete pa spoznate neke nove detalje koji vas dublje upute u priču. Pa to se upravo događa i kod Marko. Prošli su ti dani kada je bio zelen. Znao je tko i što je glazba, objeručke ju je primio u svoj život. No znate, ipak, nije vam to bilo to, a znao je to i on sam.

Težak je život glazbenika, a znanje ipak predstavlja moć. I kaže Marko sam sebi, postoje životni prioriteti. Školuj se i pronađi si posao, da imaš za kruh, ali i za glazbu, da se i dalje možete družiti.

Premotaš tako unaprijed, vidite Marka ispred sebe, sa diplomom u džepu, a sigurno predosjećate da je povezano sa morem. Pa i je, okrunio se titulom dipl. ing. pomorstva. Ali i druge on titule nosi sa sobom, duboko u sebi zna on da je raver. Onda tu slijede promotor i DJ. Bivao je on cijelo vrijeme uključen u domaću scenu, ali teško je balansirati sve stvari u isto vrijeme. I onda ga pitate, dobro, di si sad, na čemu si? Nije do sada živio glazbu punim plućima, ali uvjerio se kako je elektronička glazba jedino more kojime on želi ploviti.

A ovaj naš današnji prijatelj za sebe kaže da je kormilar, resident DJ i promotor. On je član dviju organizacija koje čine kralježnicu korčulanske scene zadnjih par godina. Jedna je ona ljetna varijanta Defora Records, a druga pak ona koja se i u zimskim danima brine da vam bude toplo i da plesom ljepše teku dani ispunjeni minus Sibir temperaturama, Pozor! Inkobrod.

Defora je ona koja obilno vam isporučuje vitamin D, bira atraktivne lokacije diljem Korčule i dovodi velike goste poput Felvera, Kristijana Molnara, Omara pa i drugih. Kontra Suncu su mladi korčulanci okruženi oko projekta Pozor! Inkobrod, koji cijene i snijeg i hladni vjetar od kojega ti se lede kosti, jer godina ipak ima 365 dana, a treba održavati scenu na životu i onda kada mjesto djeluje kao pustoš. Ako čujete slučajno izjave kak scena u Korčuli nije bila življa, onda zasluge odmah pripište upravo Pozor! Inkobrodu. Njih u goste došao je posjetiti i splitski dvojac AM:PM, oni koji su imali čast otvoriti koncert Gus Gusa prošlo ljeto u Šibeniku. Zato i ne čudi što je baš taj party izglasan kao najuspješniji njihov do sada.

Konačno upoznate 28-godišnjeg Marka, samo što ga ipak zovete Markaya, jer to je osoba koja stoji ispred vas dok se u potpunosti prepusti glazbi. Najčešće znate i sami rečenicu, 'neka glazba priča umjesto mene' pa zato dostavljamo i friški mix Markaya da spoznate što on to svira, da vam zapne za uho i da čim skoknete do Korčule uzviknete njegovo ime i date mu high-five za sve što je do sada postigao i poželite sreću za ono što ga tek čeka.

Dostupan vam je i virtualno preko linkova malo niže:

[FB]

[SC]
[IG]

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2