Skip to main content
  • 20.02.2020.

I Zagreb će plesati na remiks Fatboy Slima kojim je poslao svijetu poruku Grete Thunberg

Govor Grete Thunberg na konferenciji Ujedinjenih naroda o klimi u rujnu prošle godine pobudio je pozornost širom svijeta.

Piše: 


Nekoliko izrečenih riječi ove mlade aktivistice za borbu protiv klimatskih promjena poklopilo se sa pjesmom "Right Here, Right Now" Fatboy Slima koji je uzeo dio njenog govora i napravio izuzetan remix sa osebujnom porukom.

Po prvi put je remix svoje pjesme izveo na nastupu u britanskom Gatesheadu u listopadu prošle godine, te potom objavio na svom Facebooku.

Fatboy Slim nakon izuzetnog nastupa u Šibeniku prošloga ljeta, gostuje na Velesajmu u Zagrebu, 7. ožujka (subota) u sklopu Future Scope serijala, te je vrlo vjerojatno da će i naša publika imati prilike čuti ovaj emotivni remiks.

Ulaznice su trenutno u pretprodaji po 150 kn na Entriu , a 23.02. poskupljuju.

Greta Thunberg je jedna od vodećih figura svjetskog pokreta za zaštitu okoliša, osobito u pogledu teme klimatskog globalnog zatopljenja.

Na ovom summitu ona je prozvala svjetske vođe na neaktivno djelovanje u slučaju klimatskih promjena: “We will not let you get away with this. Right here, right now is where we draw the line,” she said. “The world is waking up. And change is coming, whether you like it or not.

Remix koji možete čuti u nastavku počinje također frazom iz njenog govora "People are dying. Entire ecosystems are collapsing. We are in the beginning of a mass extinction. And all you can talk about is money.

Greta je dio Extinction Rebellion pokreta za klimatske promjene kojeg podržavaju i Massive Attack, koji su pokrenuli veliku suradnju sa znanstvenicima kako bi pomogli glazbenicima da shvate koliko putovanje svijetom utječe na okoliš.

Gretine riječi su na ovaj način postale još snažnije pošto je u nekoliko mjeseci snimka pogledana, a remix poslušan nekoliko desetaka miljuna puta.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop