Skip to main content
  • 24.04.2019.

Jutro, poslijepodne i večer sa Seth Troxlerom

Veliki gospodin Seth Troxler može se pohvaliti zavidnim poznavanjem raznih kultura, a magična raznolikost zvukova kojima vlada itekako je čujna i u njegovim zavodljivim setovima.  

Piše: 


Troxler jer odrastao u Detroitu, epicentru techno glazbe, ali ima korijene u Africi i Egiptu, a dio obitelji mu je čak pripadao indijanskom Cherokee plemenu, zbog čega je od malih nogu bio izložen utjecajima različitih kulturnih krugova, a tome doprinosi i činjenica da posljednjih desetak godina živi u Europi.

Ovaj glazbeni stručnjak tako uspijeva stvarati šarolik zvuk kojeg kameleonski prilagođava okolnostima u kojima izvodi, a pri tome i dalje zadržava svoju prepoznatljivost. Da bi vas u to uvjerili, donosimo tri njegova zanimljiva seta s različitih dijelova svijeta i idealna za različite dijelove dana.

Sonus 2017.
Sonus je već godinama autoritet na domaćoj festivalskoj sceni i redovito okuplja crème de la crème s A-liste svjetskih DJ-eva, a Troxler mu je bio gost prije dvije godine, kada je ekipi priredio prilično trippy set, idealan za rane jutarnje sate. Koliko se oduševio dovoljno govori činjenica da se ove godine i vraća.

Dvorac Apigné
Organizacija Cercle poznata je po tome što DJ-e i njihovu publiku odvodi na najnevjerojatnija mjesta. Slušanje iznimne glazbe dodatno se eksponencira kada ju se izvodi na iznimnim lokacijama, a to je bio slučaj i kada je Troxler prošle godine zasvirao ispred ovog divnog zdanja u Francuskoj. Pravi je gušt slušati i gledati kako je ekipa uživala na ovom popodnevnom partyju u parku ispred velebnog dvorca.

Klub Fabric
Huška se da bi se kultni Fabric ponovno mogao zatvoriti, pa se valja prisjetiti dragocjenog trosatnog seta kojeg je Troxler tamo priredio prije nekoliko godina. Ako ste u potrazi za nešto tvrđim, pravim underground iskustvom, ovo je Sethovo lice koje vas zanima. Inače, glazbenik se 2016. bio gorljivo zalagao protiv zatvaranja Fabrica, koji je izgubio radnu dozvolu. Tim je povodom čak gostovao na BBC-ju, gdje je objašnjavao da je zatvaranje kluba pokušaj gentrifikacije četvrti od strane vlasti.

Osim na Sonusu, Troxlera ćemo u svojoj blizini imati prilike poslušati i prije – 1. lipnja na idili jarunskog jezera na We Love Soundu. Sonusov mlađi i kopneni festivalski brat dovodi i Sonju Moonear te Dyed Soundoroma, Shaun Reevesa i Lucu Cazala dok kao iznimno jaka lokalna podrška nastupa Andrea Ljekaj. Karte po 200 kuna dostupne su na Entriu i we-love-sound.com/tickets, a uključuju i upad za after party. Također, u tijeku je akcija u kojoj na svakih pet ulaznica jedna ide gratis.

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2