Skip to main content
  • 2.02.2021.

Kolekcija setova Evil Eddie Richardsa od 90-tih do danas

Evil Eddie Richards od ranih 80-ih počeo je biti zaluđen DJanjem i elektroničkom glazba, kada je u klubu Heaven gledao Ian Levina kako mixa.

Piše: 


Toga je trenutka sam sebi rekao kako je to posao kojime se želi baviti. Tepa mu se da je europski kum House glazbe. Fascinirali su ga Njujorški klubovi Paradise Garage i Studio 54 i bio je istog momenta siguran kako je to ono što želi ponijeti natrag kuću u London.

Negdje na na tom svom životnom putu dobio je nadimak Zločesti (Evil), iako zapravo to dolazi iz razloga jer u jednom londoskom klubu u večer kada se spremao kostimirani party za Noć vještica Eddie dolazi bez ikakvog kostima.

Dok je njemu to bilo sasvim normalno, drugima se pak činilo da kvari vibru i nazvali ga "Zločesti Eddie Richards". Pa eto, njemu se na kraju i svidjelo i ostao mu taj nadimak do dan danas.

Eddie je također bio rezident poznatog projekta Wiggle zajedno sa Terry Francisom i Nathan Colesom. Bili su to davni dani kada je odradio svoji Essential Mix za Pete Tonga, čak 1995. godine. Naravno, dodijeljen mu je i zadatak da snimi i kultnu CD kompilaciju 'fabric'.

Kolekcija njegovih setova od 90-tih do danas uključuje i Essential mixeve, snimke s aftera, a neki od predloženih setova su snimljeni u Hrvatskoj i regiji – Jungla (Split), Exodus (Dubrovnik), Aurora (Primošten), K4 (Ljubljana), dok ostatak možete pronaći na Mixcloudu ovdje ili Soundcloudu ovdje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2