Skip to main content
  • 21.05.2019.

Poslušajte novu stvar snimljenu na Jamajci kojom se Chase & Status vraćaju korijenima

Fuzija elektronike, drum'n'bassa, junglea i dubstepa zvuk je kojim se ponosi duo Chase & Status.

Piše: 


Glazbene vrijednosti koje njeguju od  samih početaka svoje karijere, već 15 godina, čut će se na njihovom novom albumu „RTRN II JUNGLE“. Kao što mu i samo ime kaže, na njemu će se vratiti svojim korijenima, a za tu su svrhu otišli čak do Kingstona u Jamajci, na izvorište dancehalla, gdje su uplivali u kreativni proces i ostvarili interesantne suradnje s lokalnim umjetnicima.

Cijeli album izlazi 31. svibnja, ali najavili su ga singlom „Program“, koji je izašao prije nešto više od mjesec dana, a snimili su ga s MC-jem Irah. Osim za beskompromisni zvuk, pobrinuli su se i za vizualnu dimenziju nove stvari, pa im je spot režirao redatelj Taichi Kimura, najpoznatiji po filmu „Lost Youth“ u kojem iznosi mračnu stranu života tokijske mladeži. U svakom slučaju, „Programom“, koji je zaista ogledni primjerak njihova stila, prilično su visoko postavili ljestvicu za ostatak albuma.

Saul Milton i Will Kennard, koji stoje iza imena Chase & Status, snimili su i mini dokumentarac o stvaranju novog albuma. “Htjeli smo stvoriti autentičan, new jungle zvuk – i otići na izvor s kojeg sva inspiracija i dolazi,” rekao je Saul, dodajući da su u studiju vrijeme podjednako provodili s glazbenim legendama kao i zvijezdama čije vrijeme tek dolazi.

Chase & Status vrlo su fleksibilan duo kada je riječ o nastupima pred publikom – sviraju live, a nastupaju i kao DJ-i. Svoje ploče će zavrtjeti i na Outlooku, koji se 4. do 8. rujna posljednji put održava u Puli (tvrđava Punta Christo) i okuplja čak 15 tisuća ljubitelja bassa i drugih njemu sličnih žanrova. Karte su dostupne na linku, a za posjetitelje iz regije cijena iznosi 400 kuna, dok je za kartu s uključenim mjestom za kampiranje ona 450 kuna.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk