Skip to main content
  • 16.10.2023.

Pogledajte dokumentarac o originalnom berlinskom Tresoru koji je -nestao- s interneta

Dokumentarni film otkriva priču o originalnom Tresoru

Piše: 


Krajem prvog desetljeća dvijetisućitih, točnije 2008. objavljen je dugometražni dokumentarni film “SubBerlin: The Story of Tresor”. Dokumentarac je popratio priču o kultnom berlinskom klubu od njegovog nastanka, nedugo nakon pada berlinskog zida kada se smjestio u ne obnovljenom trezoru ispod bombardirane robne kuće odakle je svojim radom stvorio svoje ime na globalnoj mapi elektroničke glazbe.

Tresor je tih godina oblikovao scenu, kako u Berlinu tako i preko Atlantika u Detroitu. Njegovi niski stropovi, industrijski dekor i općenito atmosfera koja je u njemu vlada postavila je standard te je postao utočište za brojne legendarne DJ-eve.

Kako je bilo svirati u Tresoru, koji je njegov kulturološki značaj i cijelu priču koja se odvijala kroz 90-te sve do prestanka rada na originalnoj lokaciji 2005.otkrili  su akteri s elektroničke scene poput Jeffa Millsa, Juana Atkinsa, Mr. C-a, DJ Rusha, Paul Van Dyka, Svena Vatha te sami osnivač kluba Dimitri Hegemann.

SubBerlin: The Story of Tresor” dugo vremena je bio dostupan za gledanje na YouTubeu, no u jednom trenutku je naprosto nestao s bespuća interneta. Ipak, nekolicina ljubitelja elektorničke glazbe je dokumentarni film arhiviralo te ponovno postavilo na internet. Priču o Tresoru možete pogledati na YouTubeu te na Facebooku.

Dokumentarni film je popraćen i posebnom kuriranim soundtrackom, na kojem se nalaze trake DJ-eva i producenata poput The Adventa, Monike Kruse i mnogih drugih.

Film možete pogledati na FB kanalu TOP DJ Rooma ovdje.

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.