Skip to main content
  • 20.12.2023.

Pogledajte ekskluzivnu video snimku VII. dodjele nagrade Ambasador

Video snimku nedavno održane dodjele nagrade “Ambasador” elektroničke glazbe za ostvarenja u Hrvatskoj i regiji 2023. možete pogledati na službenim kanalima Ambasadora.

Piše: 

Zadnjeg dana studenog u zagrebačkom klubu Boogaloo, pred više stotina profesionalaca iz industrije elektroničke glazbe, kao i brojnih uzvanika iz raznih sfera društvenog života, održana je jedina neovisna glazbena nagrada na ovim prostorima – “Ambasador” elektroničke glazbe.

Ambasador se i ove godine održao u dvodnevnom izdanju, a nagrada je dodijeljena u 42 kategorije publike i struke. Voditeljske uloge su još jednom pripala DJ-ici Stephanie Prekali te DJ-u Marcelu de Privitelliju.

Tijekom same svečane dodjele nagrade Ambasador, održan je glazbeno-umjetnički program na kojem su nastupili nagrađivani Je Veux & Andrea Ljekaj s pjesmom Wonder Never Ceases, Reper Iz Sobe i Anna Moor su izveli pjesmu Tajland. Program svečane dodjele bio je obogaćen s nastupom plesne skupine Flame koja je predstavila riječki brend ulične mode Linija te njenu novu zimsku kolekciju.

Ulogu prezentera na VII. dodjeli nagrade Ambasador su imala dobro poznata lica iz svijeta glazbe, kulture, medija, arhitekture, poduzetništva, gaminga i esporta. Tako su nagradu dobitnicima uručili Adrian De Vrgna, Antonia Ćosić, Anna Moor x Reper iz Sobe, Dorijan Klarić, Goran Kovačević Kova, Marino Kosor, Marko Mićunović, Siniša Mareković, Vid Barić…

Stručni žiri ove godine je činilo 80 aktera scene poput promotora, organizatora, DJ-eva, novinara, izdavača, vlasnika klubova, urednika radijskih emisija te nezavisnih istraživača scene i kreativnih radnika u kulturi.

Video snimka VII. dodjele nagrade “Ambasador” će se emitirati večeras od 20 sati na Facebook i YouTube kanalima Ambasadora te na Facebook stranici Klubskescene.

Diskurzivni program Ambasador

Nagrada Ambasador je svoj dvodnevni program nastavila u edukativno-diskurzivnom tonu s tri panela i jednim bonus dijelom programa. Snimke panela su već objavljene na YouTube kanalu Ambasadora, a više o njima možete pročitati u nastavku.

Snimka teme s Ambasadora: “Plasiranje hitova na radio – od izdanja do radijske postaje”
Snimka teme s Ambasadora: “Generator zvuka Ableton Live”
Snimka teme s Ambasadora: “Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji?”

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2