Skip to main content
  • rec

Novi albumi kojima se veselimo ove jeseni

Toliko dobre glazbe, a tako malo vremena! 

Piše: 

Naslovna foto

rec


St. Germainov istoimeni album na kojem surađuje s Malijskim glazbenicima već je ugledao svjetlo dana, kao i novi Dapayk Solo. Što smo odabrali od onih koji će tek uslijediti saznajte u nastavku!

Mathew Jonson: Fabric 84 [Fabric]
Uopće ne moramo naglašavati uzbuđenje koje prožima svako novo izdanje ove kompilacije. Svaka je posebna, a neke se, kao recimo ova, posebno željno iščekuju. Kanadski techno producent Mathew Jonson umjetnik je u produkciji, selekciji i miksanju, a sve vještine pokazat će još jednom na ovom izdanju zakazanom za 16. listopada.

Prins Thomas: Paradise Goulash [Eskimo] 
Novo izdanje norveškog DJ-a i producenta uključuje tri CD-a, na kojima će se naći 57 traka s imenima kao što su Robert Hood, Ricardo Villalobos, Actress, Marcellus Pittman, Young Marco, I:Cube i Hieroglyphic Being, ali i neki opskurniji producenti. 'Paradise Goulash' izlazi 16. listopada za Eskimo

prins

Jean-Michel Jarre: Electronica 1: The Time Machine [Ultra]
Synth veteran Jean-Michel Jarre novi album 'Electronica 1' izdaje 16. listopada za EDM giganta Ultru, i to nakon punih 14 godina. Na njemu se nalaze brojna značajna imena, kao što je Pete Townshend, M83, Boys Noize, Laurie Anderson, Moby, Massive Attackov 3D, Armin van Buuren, Gesaffelstein, Tangerine Dream, John Carpenter, Depeche Modeovac Vince Clarke, Fuck Buttons, Little Boots, Air i Lang Lang.
{youtube}sw02ZVo4ea4{/youtube}

Blond:ish: Welcome to the Present [Kompakt] 
Dvojac iz Montreala svoj prvi album izdaje 23. listopada za Kompakt. Nije namijenjen plesnom podiju, kao što bi se moglo očekivati već, kako kažu  'putovanju kroz 'beskonačne i mistične zvučne krajolike te egzotične instrumentalne teksture'.
 {youtube}Li7fYQbmA7E{/youtube} 

Mano Le Tough: Trails [Permanent Vacation] 
Irski DJ i producent  na novom izdanju također odmiče od dancefloora, za razliku od albuma prvijenca 'Changing Days' iz 2013. godine. LP 'Trails' izlazi 30. listopada za Permanent Vacation, a Mano Le Tough pokazuje novi talent – glas. 

mano

Dax J: Shades of Black [Monnom Black] 
Britanac s adresom u Berlinu, nakon mnoštva EP-jeva, izdaje prvi album. Njegov zvuk obuhvaća utjecaje old-school techna, junglea, drum'n'bassa, sa zajedničkim nazivnikom moderne i minimalističke produkcije. 'Shades Of Black' izlazi 30. listopada za Monnom Black. 


DAX J_SHADES OF BLACK LP_ALBUM TEASER 1 from Monnom Black on Vimeo.

Nils Frahm and Ólafur Arnalds: Collaborative Works [Erased Tapes]
Britanski label Ereased Tapes 30. listopada izdaje glazbenu kolekciju skladatelja i producenata Nilsa Frahma i Ólafura Arnaldsa, pod nazivom 'Collaborative Works'. Izdanje se nalazi na dva CD-a, a sadrži već objavljene materijale uz novu glazbu snimljenu u sklopu rada na kratkom dokumentarcu TRANCE FRENDZ, koji predstavlja svojevrsnu priču o njihovom prijateljstvu i zajedničkom kreativnom procesu

frahm

Hieroglyphic Being / J.I.T.U. Ahn-Sahm-Buhl: We Are Not the First [Rvng Intl.]
Čikaški majstor eksperimentalnog acid zvuka na novom albumu 'We Are Not The First' surađuje s  J.I.T.U. Ahn-Sahm-Bulom, pri čemu je nastalo vrlo zanimljivo i neobično astralno jazz techno putovanje. Album izlazi 31. listopada za Rvng Intl. 

hiero

Floating Points: Elaenia [Pluto/Luaka Bop/Inertia/Beatink]
Britanski glazbenik izdaje album prvijenac naziva 'Elaenia' 6. studenog za Pluto Records. Na novom izdanju surađuje s mnogim vokalistima i instrumentalistima, a objavio je i zanimljiv video kojim ga najavljuje.
{youtube}kfYP7uTZX8Y{/youtube}

Kode 9: Nothing [Hyperdub]
Nakon prošlogodišnjeg LP-ja s preminulim Spaceapeom, Kode 9 izdaje prvi solo album 'Nothing' 6. studenog za vlastiti label Hyperdub. Izdanje sadrži dijelove soundtracka horor filmova, razne neobične samplove te utjecaje J-popa, grimea, ranog dubstepa i čikaškog footworka

kode9

Oneohtrix Point Never: Garden of Delete [Warp]
Novi album, inspiriran turnejama s Nine Inch Nails i Soundgardenom, Daniel Lopatin aka Oneohtrix Point Never najavljivao je na nepoznatim internetskim stranicama, serijom misterioznih tragova, zvukovnih zapisa i pričom o vanzemaljcu imena Ezra. 'Garden Of Delete' izlazi 13. studenog za Warp. 

oneo

Fred P: Aira Series Vol.3 [RAWAX]
Fred P aka Black Jazz Consortium nedavno je na svom Soundcloudu omogućio besplatno slušanje svog future jazz albuma 'Sound Destination' LP. Nakon kratkog vremena, detroitski producent i vlasnik Soul People Music labela najavio je novo izdanje za RAWAX, točnije 3. izdanje njihove AIRA serije, koje će svjetno dana ugledati 17. studenog.  

SOPHIE: PRODUCT [Numbers]
Sophien rad karakterizira zanimljiva glazba, kao i specifičan minimalistički vizualni identitet. 'Product' izlazi 27. studenog za Numbers, na vinilu, CD-u i u digitalnom formatu, a sadrži već izdane materijale i nešto nove glazbe. CD se nalazi u silikonskom reljefnom omotu, crne ili roze boje, a uz njega je u ponudi i poseban 'produkt' u obliku seksi igračke

sophie

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2