Skip to main content
  • 29.12.2023.

Dr. Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena: “Music is our mission, not a competition!”

Dub & reggae projekt godine zatvara koncertnu sezonu u Dva Osam.

Piše: 

Pretposljednjeg dana godine, Dva Osam priprema “Dub Klub meets Roots Hi Fi” koji na pozornicu zagrebačkog kluba dovode Dr. Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena, kao i Dubolika te MMMenigu. Posljednji koncert sezone u klubu na Jabukovcu predvodi “friško” nagrađeni dub & reggae projekt godine, koji nam je otkrio nešto više upravo o posljednjem “rokanju” za kraj godine, nedavnoj nagradi i budućnosti projekta!

U prvoj godini postojanja već je pala i prva nagrada, prepoznati ste kao dub & reggae projekt godine. Koliko vam ona znači?

Anja G: Music is our mission not a competition! Tako da tu nagradu smatramo kao priznanje za naš rad i lijepo je kada je trud prepoznat. Drago nam je da se radi o priznanju za dub & reggae projekt godine i mislimo da imamo puno potencijala što se već pokazalo u kratkom vremenskom periodu. Prošli smo tjedan gostovali u Ljubljani, zatim u Beču, a ovaj tjedan nas možete vidjeti u klubu Dva Osam!

Svi ste vi već dugogodišnji akteri na sceni, s mnogo nastupa iza sebe u različitim projektima. Pa možete dati svoju usporedbu klupskih nastupa i partija te onih festivalskih…

Dr. Obi: Jednako je zanimljivo nastupati na festivalskoj, ali i na klupskoj bini. Svaki nastup ima svojih čari, ali i prednosti i mane. Na kraju se sve svede na energiju koja se stvori tijekom nastupa i o tome ovisi uspjeh koncerta. Ipak, naša mjuza dolazi u potpunosti do izražaja na soundsystemima, stoga su nam takvi nastupi najdraži.

Što možemo očekivati od Dr. Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena u budućnosti?

Sistah Tena: U 2024. je plan posvetiti se novim tuneovima i dalje raditi nove stvari. Ova nam je godina pokazala da itekako ima smisla održati novi projekt na životu, ali sad je vrijeme da se bacimo na posao, jer bez upornog i predanog rada nema niti uspjeha.

Anja G: Također, uskoro izlazi naše prvo zajedničko izdanje sa 4 pjesme i dub verzijama. Hold tight!

Što sve pripremate za nadolazeći koncert u klubu DVA OSAM?

Sistah Tena: Veseli nas što ćemo koncertu sezonu zatvoriti u klubu Dva Osam zajedno s Dubolikom i Mmmenigom. Spremni smo na završni dub session u sklopu kojeg će Dr. Obi zavrtiti sjajne dub i steppers riddime, a na nama curama je da odrokamo još jednom za kraj godine svoje najjače versove.

FB EVENT: Dub Klub meets Roots Hi Fi: Seasplash Roots inna Dubwise Style u DVA OSAM

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop