Skip to main content
  • 16.02.2021.

Nastavlja se kolumna; Pitaj – gost je Damir Cuculić

Dragi naši, pozivamo vas da se putem portala Klubske scene izravno obratite pioniru elektroničke glazbe, začetniku Future Shocka 2001, Future Sound of Zagreb festivala, organizatoru Under City Ravea u Tunelu Grič, pokretaču TOP DJ Mag-a i ujedno velikom zaljubljeniku u elektroničku glazbu, Damiru Cuculiću.

Piše: 


Cuculić je svoju odiseju započeo 80-ih godina saznavši za elektroničku glazbu preko prijatelja iz Londona koji mu je tada pričao o rave zabavama i o tome što se u Londonu događa. Tako je i on sam bio zahvaćen novim valom glazbe koji se širio duž kontinenta i osvajao srca mnogih.

Prvi veliki spektakl koji je napravio zove se Under city rave u Tunelu Grič, u Mesničkoj ulici, a tom je događaju posvjedočilo 5000 okupljenih partijanera. Potom ne treba zaboraviti ni serijal festivala Future Shock 2001 pokrenut na ljeto 1994.

Zatim su se redali festivali i partiji koji nikada neće biti zaboravljeni poput Future Sound of Zagreb festivala koji je svoje početne korake odradio u tada poznatom klubu The Best. U novije doba pokrenuo je Top DJ Room gdje su domaći glazbenici održavali streamove i koja je 2018. godine osvojila nagradu Ambasador u kategoriji Podcast/radijska emisija. Pozlatio je i sjećanja na FSOZ objavom koherente kompilacije “Future Sound of Zagreb – The Ultimate Electronic Collection From Croatia”, koja kao dvostruki CD ispada s Dancing Beara.

Zato sva pitanja koja ste mu ikada htjeli postaviti ili pitanja koja tek namjeravate postaviti pošaljite na adresu jezgra@klubskascena.hr. Uputit ćemo ih Damiru Cuculiću, te zajedno s odgovorima uz poštivanje anonimnosti i objaviti. Veselimo se vašim upitima!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2