Skip to main content
  • 19.10.2020.

Carl Cox i David Guetta najavljuju seriju VR setova

Carl Cox i David Guetta prvi su umjetnici koji su najavljeni za nastup u Sensorium Galaxy, novom VR-u "društveni metaprostor" u kojem korisnici mogu prisustvovati koncertima, noćnim klubovima i festivalima iz alternativnog svijeta putem VR slušalica ili streaminga.

Piše: 


Udružujući se s Sensorium Corporation – tehnološkom kompanijom koja razvija društvenu VR platformuCarl Cox ugostit će neke od svojih najboljih DJ setova (snimljenih i uživo) putem platforme, pridružujući se ranije najavljenom Davidu Guetti. Sensorium Galaxy virtualni je prostor za umjetnike koji mogu ugostiti nove i arhivske izvedbe.

Nova platforma surađivala je i s JAY-Z-jevim TIDAL-om, a Yann Pissenem, vlasnik klubova Ushuaïa i Hï na Ibizi, a kada bude pokrenut 2021., omogućit će gledateljima iskusne zadivljujuće performanse na VR slušalicama, kao i na računalu, Androidu i iOS-u uređaji. Cox će prenositi svoje live i arhivske izvedbe iz svijeta PRISM, odjeljka Sensorium Galaxy posvećenog koncertima i glazbi.

Govoreći o novom konceptu, Yann Pissenem rekao je:Sensorium Galaxy omogućit će korisnicima da se urone u nove svjetove i iskuse aktivnosti i osjećaje koji su u stvarnom životu nemogući. Carl Cox među prvima je od mnogih svjetski poznatih DJ-a koji su se u bliskoj budućnosti pridružili platformi. On je ikona elektroničke glazbene scene, umjetnik koji neprestano teži napretku, koji razumije ogromne mogućnosti koje nude nove tehnologije, uključujući VR, za izgradnju poboljšane platforme za distribuciju zabave i nova generacija komunikacijskog alata koji omogućava umjetnicima da razviju svoju kreativnost."

Slično igrama poput Fortnitea i Minecrafta, Sensorium Galaxy temelji se na modelu besplatnog igranja, gdje dobit dolazi od prodaje ulaznica za događaje, pretplata na premium račune i dodataka. Javno izdanje za Sensorium Galaxy očekuje se početkom 2021. U nastavku možete pogledati trailer.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2