Skip to main content
  • 6.11.2019.

CupUp educira plesače o novim konceptima odgovornog konzumiranja

Ponekad što bi gori "gori" i ostaje jer je "doli" neodrživo, a "gori" je toliko dobro rješenje višestrukih problema da je povratak na staro nezamisliv.

Piše: 


S platoa boljeg, održivog, odgovornog ekološkog i socijalnog poslovanja velikom događanju slavlja 18. svjećica na torti tvoje Klubske u Aquariusu će nam se 15. studenog pridružiti i sada već razvikana ekipa domaćih poduzetnika, Istrijana koji su započeli regionalno prepoznati hvale vrijedan koncept pod imenom CupUp.

Pa iz sjene, za sada, 93 eventa na području Hrvatske, Slovenije i Srbije pod strobo stupaju i na floor More Than Clubbing eventa. Ako do sada nisi znao tko su sjajni momci koji su ti omogućili da festivali, događanja, manifestacije i mase ljudi za sobom ne ostave tone otpada i dali ti velike plastične čaše na korištenje kroz dane i noći to bi bili Eduard Kalčić i kolega mu Alen Brajković koji su 2016. u Pazin posadili korijen nove ideje te europsku praksu odgovornog poslovanja i marketinške bombe promotivnog materijala prenijeli i na domaći teren.

Proizvod i koncept CupUp-a ispunjava dualnu funkciju marketinškog alata i predmeta koji se može višestruko koristiti, pritom značajno smanjujući količinu otpada koja nastaje kao kolateral uporabe jednokratnih proizvoda. Osim proizvodnje, personalizacije i distribucije čaša, ekipa će se pobrinuti i za procjenu njihove količine, dostavu, pranje, te novu opskrbu i skladištenje. Na tebi je samo da dođeš na event, ostaviš kauciju od 10 kn, pijuckaš svoje piće, uživaš i naposljetku vratiš čašu šankeru i uzmeš svoju kauciju natrag. Bez smeća, bez posljedica, bez logističke noćne more sanacije.

Mnogo se toga rasplelo za mladu tvrtku inovatora u posljednje 3 godine, no najimpresivniji podatak na koji je CupUp system tim ponosan upravo je onaj da je spriječeno 3.5 tone plastičnog otpada koji bi nastao korištenjem jednokratnih čaša te je Hrvatska i regija sve eksplicitnije orijentirana na organizaciju svojih događanja pod kišobranom #zerowaste koncepta, te su posebno zahvalni domaćoj kulturi craft beer festival organizatora i pivovara koji su među prvima prepoznali održivi ekološko/ekonomski moment višekratne uporabe predmeta i ne brinite, vaše čaše su strogo prane na 85°C i 100% sigurne.

S CV-om u kojem stoje plesnjaci poput Ambasadora, koncerata FooFightersa, Prljavog Kazališta, Dubioza Kolektiva, Skunk Anansie, Thievery Corporation i Arsenal festival, te suradnjom s golemom Zagrebačkom pivovarom, sve je veći interes elektroničkih festivala koji se pridružuju #zerowaste pokretu poput creskog Freemental festivala ili pak Lighthouse festivala u Lanterni.

Što više znaš to više možeš. Što više možeš i veću odgovornost imaš obaviti stvari bolje no što si mogao kada nisi znao. Pa će tako na More than Clubbing CupUp ekipa upasti u informativnu petlju educirajući plesače o novim konceptima odgovornog konzumiranja resursa te će u Aquariusu biti postavljen i infopult na kojem ćeš moći uz čašicu (dakako CupUp) razgovora moći proćakulati o proizvodnji, procesima, poslovanju, količini otpada i svim stvarima koji se odvijaju iza zastora eventa i entropije koja nakon njih ostaje teamu čistača.

Uz ovaj info-eko održivi kutak, Aquarius postaje i zečja rupa dobrih stvari gdje baš kada pomisliš da si pronašao sve nađeš još nešto za istražiti. Tako ćeš moći pogledati izložbu za 18 godina scene u flashback corneru jer neki flashbackovi su ugodni, moći ćeš saliti u sebe koji Vida Loca Glitter Explosion, na stropu i polukatu će te pratiti i projekcije vizualnih multimedijalnih umjetnika te ćeš prisustvovati i premijerama svjetlosnih instalacija, jer ovo zaista jest More Than Clubbing i, uz stopala i uši, angažira čitavog tebe i sva osjetila.

No, niti to nije sve jer se i kat A1 floora transformira u oazu dobroga uz ulazak u modularni svijet Eurorack sintesajzera, njihove kontrola preko Ableton DAW softvera i novoizašlog modula CV Tools koji je uključen u Ableton Live Suite našeg partnera Sonarscopea, a moći ćete kupiti i Rockmarkovu knjigu „Laurent Garniera – Electrochoc“ po promotivnoj cijeni te baciti oko na selekciju vinyla i odjeće u PDV Pop-up Storeu (PDV Records).

Kompletan program More Than Clubbinga poput bandova, Livestreama, premijernih izvedbi i art instalacija nastalih iz kulturne prakse elektroničke glazbe nalazi se ovdje. Novi kontingent Advance upada živi na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje, a u tijeku je i akcija gdje, ako si ugrabiš još 5 frendova, 6 upada plaćate po cijeni 5.

Počinjemo u 21.30 audio-vizualnim spektaklom koji otvaraju Zvučna kupka i NT Wave ft. Dora Fodor, pa slijedi unikatni All Stars Band od šest glazbenika iz različitih bendova elektroničke glazbe, a na FB stranici Klubske možete pratiti live stream do ponoći.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2