Skip to main content
  • 4.11.2019.

NT Wave – idejni tvorac All Stars Banda otvara naš rođendanski program u livestreamu

Na vrhu amplitude plimnog zvučnog vala koji će 15. studenog u dubine pomesti plesače More Than Clubbing programa, u Aquarius za 18 plamtećih svjećica na torti stiže i NT Wave.

Piše: 


Na osobnoj stoji Valent Samardžija, no daleko od bombonijera, medvjedića i zaljubljenih šaputanja koje sugerira dan njegova imenjaka, Valent već tri desetljeća voli glazbu.

Valent vjeruje u inspirativni i ekspresivni potencijal glazbe u kojoj je onaj koji je stvara ili izvodi samo vod da dobro dođe u svijet. Voli se zvati muzičarem, a ne glazbenikom, aludirajući na čisti moment kreativnosti i inovacije, za koji zasluge pripisuje muzama umjesto sebi.

Sve je započelo tamo u 90-ima s instrumentalnim bandom ConFusion s kojim sjeda i na kompilaciju Lagano Lagano i surađuje s uspješnim domaćim sugazbenicima poput Cubisma, Mayalesa i Bastardza. Simultano s ConFusionom kuca ritam i u elektroničkoj arteriji putem Kontrapunkt kolektiva u kojem djeluje s Edijem Ramichem i Dusom, koje tvoj noćni plesni ti poznaje danas kao Eddy i Dus.
{youtube}TmIMYJE7aCs{/youtube}

Gilles Peterson istovremeno poziva i u London tako da se plesalo i u Plazi, dok kao autor, glazbenik i producent stoji u centru Lesstanaminute projekta s kojim nastaje i beskrajno nahvaljeni plodni album LessThanAMinute To Be Remixed. Za album nastaje i 50 remixeva traka, od kojih je deset sjelo na To Be Remixed kompilaciju.
{youtube}L8UKROsKElM{/youtube}

Između ostalih, svoju remix vještinu posudili su i Yannah, Juice, Josip Klobučar, Aeon, Roots in session i Filip Motovunski. Za sve vaš vječne slušače dobre glazbe album možete pronaći ovdje.

S Moebiusovom trakom popisa sjajnih nastupa, projekata, izdanja i suradnji, Valent ti je ujedno i suosnivač i voditelj BeatBustersa s kojima je i Brego probeatboxao Balkan, kao i organizator sessiona u Chakkas Room koji je u Medici poslužio kao njedra za odgajanje nove elektroničke scene.
{youtube}maIV4wNm7OI{/youtube}

BeatBusterse i danas možeš naći u sjajnoj audio vizualnoj fuziji pomaknutih performansa koji djeluju onozemaljski koristeći prostor, tijela, interaktivna odijela i audio-vizualne eksperimente bazirane u novim tehnologijama.
{youtube}pA28R9l8UNA{/youtube}

Izuzetno je ponosan na suradnju s Dženeration81, live D'n'B projektom koji je uživo nastupao s Đurom Dobranićem, DJ Venomom i Theron Touretom, dok je sa sjajnim inovativnim domaćim glazbenicima, Jankom Novoselićem, Konradom Lovrenčićem, Hrvojem Nikšićem, Egolessom i Tonijem Starešinićem, nebrojeno puta prosvirao noći kao dio sastava Tobogan, gdje bi posebno izdvojio koncert otvaranja Muzeja suvremene umjetnosti gdje nastupa i s BeatBusters performerima.
{youtube}A4wawub3kg4{/youtube}

Taman kada misliš da si pri dnu liste svega što NT Wave plete dok svijet vibrira svatko na svojoj valnoj, nađeš još jer nakon 30 godina iskustva nastaje i inovativna žanrovska tangenta koju Valent voli zvati "tetno", kao ono mjesto gdje se u mraku ljubi techno, gitara i etno premrežavanja starih izričaja poput linđa i kola, gdje su muzičari davali tempo udarajući nogom o pod, pa je njegov techno zapravo tetno s kickom u tenisici, a genijalne suradnje za istraživanje žive na linku ovdje.
{youtube}H32PawEdT-c{/youtube}

{youtube}8w6plStocnQ{/youtube}

I tako 30 godina kasnije, mudriji i jednako živ u glazbi kao od prvoga tona, ovaj dobitnik Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu prošao je sve od produkcije (Film, pozadinska glazba), masteringa (Apokalipso), preko miksanja i promocije (MIMO, Vibrabox) pa do edukacije (Beat Busters radionice ritma).
{youtube}QVRjF3uoNIk{/youtube}

I sada kao sjedanje u sadašnjost stvara i All Stars Band za prilike rođendanske zahvale Klubske na 18 godina plesa i priča na podijima izvan njih, gdje će Valent sam nastupiti s izvanrednom intuitivnom vokalisticom Dorom Fodor, a za jednosatnu vrtoglavu glazbenu ekspediciju pridružuju se i M.I.L.E., Cipal, Brego, DJ Venom.

Novi kontigent Advance ulaznica u prodaji na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje.

Krenula je i prodaja Grupnih ulaznica – Kupi 6, plati 5 također na Entrio.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

Pa tako sparkiraj pete 15. studenog pred dveri klupske zvijeri Aquariusa. Slavlje nazivamo More Than Clubbing, zato što jest više i zato što uključuje sve vas koji se 18 ljeta i zima živite s nama.

Kulturno-glazbeni program počinje već u 21.30h zvučnom kupkom i nastupima klupske Live scene, te premijerom All Stars Banda, koje možete pratiti i u Livestreamu na FB kanalu Klubske scene. Stream se ostvaruje u suradnji sa Photo Studio 82. Line up čine još domaća i regionalna scena – Valentino Kanzyani, Sergej Snooze, Forniva, Mayell, Mate Čeko, Lawrence Klein, Legabyte LIVE, IGZ.

More Than Clubbing koncept nudi proširenu dimenziju clubbinga pa ćete još osim glazbenih nastupa moći pogledati:

izložbu 18 godina scene u flashback corneru;

– našljokati se uz Vida Loca Glitter Explosion;

– instalacije i grafike raznih umjetnika bilo pri stropu, polu katu, WC-u

– doživjeti svjetlosne instalacije i njihovu premijeru

Kat A1 floora prenamijenili smo u oazu za sve istinske ljubitelje scene, te će posjetitelji moći još uživati i u slijedećim sadržajima:

1. Ulazak u modularni svijet Eurorack sintisajzera, njihova kontrola preko Ableton DAW softvera i novoizašlog modula CV Tools koji je uključen u Ableton Live Suite našeg partnera Sonarscopea

2. Kupiti Rockmarkovu knjigu „Laurent Garniera – Electrochoc“ po promotivnoj cijeni

3. Pogledati selekciju vinyla i odjeće u PDV Pop-up Storeu (PDV Records).

Dođi nam u Aquarius na više od clubbinga, na više od punoljetnosti, na više od samo zbroja dijelova.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2