Skip to main content
  • 12.02.2024.

Ideje za jednostavne karnevalske maske inspirirane DJ-evima

Nakon ludog karnevalskog vikenda, ostalo je još nekoliko dana do “ultima” od karnevala i vrhunca ovogodišnje karnevalske proslave.

Piše: 

Naslovna foto

Felix Hohagen Photography

Već se danima održavaju zabave na koje treba doći zamaskiran, a s obzirom na to da slijedi vrhunac karnevalske proslave, ako se ne želite ponavljati u vašim maškaranim izdanjima, donosimo nekoliko prijedloga što se možete “pretvoriti” jednostavno barem na jednu večer inspirirano DJ-evima.

Boris Brejcha

Njemačka elektronička zvijezda osim po svojoj glazbi, svoj brend je izgradio po maski koju nosi na svakom nastupu. Riječ je o karnevalskoj Joker maski, venecijanskog stila.

foto: Felix Hohagen Photography

Claptone

Još jedan njemački DJ koji se godinama krije iza maske je Clapton. Njegova maska i šešir su također venecijanskog stila, a sama zlatna maska je inspirirana maskama kakve su doktori imali za vrijeme kuge. Cijeli Claptonov outfit se kompletira s bijelim rukavicama.

Daft Punk

Kultni francuski duo poznat je po svojoj retro-futurističkoj kacigi popraćenoj plaštom nalik onome kojeg nosi Darth Vader, ili pak crnim odijelom.

Marshmello

Američki DJ već godinama na svojoj glavi nosi masku nalik sljezovom kolačiću (marshmallowu). Za razliku od ostalih maski koje treba kupiti, njegova maska se može napraviti kod kuće – uz pomoć bijelog hamer te crnog A4 papira.

Neon Graveyard

Nadolazeća njemačka hard techno sila, Neon Graveyard se krije pod žutom silikonskom skijaškom (“lopovskom”) maskom.

Malaa

Za razliku od Neon Graveryarda, francuski DJ i producent Malaa se krije pod običnom crnom skijaškom maskom.

Nakon ludog karnevalskog vikenda ispunjenog plesom pod maskama, u našem vodiču provjerite gdje se još možete zabaviti prije nego što se karnevalsko razdoblje zaključi u noći s utorka na srijedu.

sonus 2
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.