Skip to main content
  • 10.05.2023.

Izbacivač Berghaina Sven Marquardt bit će domaćin izložbe na New York Art Weeku

Poznati izbacivač iz Berghaina Sven Marquardt trebao bi biti domaćin izložbe fotografija na Tjednu umjetnosti u New Yorku

Piše: 


Od 18. do 21. svibnja u ArtsDistrict Brooklyn, DISTURBING BEAUTY prikazuje izbor Marquardtovih fotografija iz istočnog Berlina 80-ih, prije pada zida. Prethodit će mu zabava otvorenja, u suradnji s lokalnim promotorom Teksupportom, koja uključuje setove Jorisa Voorna i Akue.

Klupska kultura je više od 30 godina određivala moj život, kao kustosa bezbrojnih noći, i naravno moj život kao fotografa”, rekao je Marquardt.

"U gradu u tranziciji nakon divljih 80-ih i pada Berlinskog zida, prvi sam put ostavio fotoaparat sa strane. Krajem 1990-ih moj fotoaparat ponovno je postao stilsko sredstvo za izražavanje našeg stava prema životu. Berlin je uvijek bio mjesto radnje, ali i inspiracija za moje slike i projekte."

Marquardt je prethodno bio domaćin izložbi u njujorškoj galeriji C24, berlinskoj Galerie Deschler i galeriji aMBUSH u Sydneyu, kao i u Beogradu, između ostalih. Također se nedavno pojavio u filmu John Wick 4 kao izbacivač po imenu Klaus.

sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk