Skip to main content
  • 14.02.2024.

Na ove 4 svjetske party lokacije nema zime

Dok je sjeverna hemisfera ovijena hladnim zimskim danima, južna hemisfera uživa u uzavrelim ljetnim danima…

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Zamna festival

Tulum, Meksiko

Već smo pisali o tome kako je Tulum postao svjetska hit party destinacija te je svakako na vrhu ljestvice popularnih destinacija na kojima nema zime. Nekoć davno Tulum je bio sveto tlo za maysku civilizaciju, a danas je poprište nekih od najatraktivnijih partyja. Vrhunac party sezone u Tulumu je od sredine prosinca do kraja siječnja, dok je ostatak svijeta na “hibernaciji”, a samo zatvaranje sezone bude tijekom veljače.

Playa del Carmen, Zamna Tulum, Tehmplo su lokacije odakle smo najviše viralnih videa dobili iz meksičke party oaze.

Guanacaste, Kostarika

Kostarika je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, a osim što tropsku klimu, džungle, pješćane plaže, surfanje – nudi i brojne festivale koji privlače na desetke tisuća posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Svoj proboj na listu party destinacija Kostarika je napravila za vrijeme pandemije koronavirusa s nešto blažim mjerama, a dolaskom festivala poput BPM festivala, dobila je svjetsku prepoznatljivost. Guanacaste provincija, smještena na poluotoku Nicoya i grad Tamarindo su najveće atrakcije. Nekoć za eko-turizam i surfanje, a danas i za festivale.

Obala Kostarike na Pacifiku je domaćin festivala poput BPM-a, Envision festivala, Labryinto festivala, Ocasao Underground Music Festivala koji se održavaju tijekom siječnja kada je i sami vrhunac sezone.

foto: Labryinto festival

Goa, India

Na zapadnoj obali Indije, nalazi se kolijevka “Goa trancea” koja je oličenje cijele psy-trance kulture. Još od kasnih 60-ih te ranih 70-ih, Goa se smatrala “glavnim gradom hippie kulture. Što se tiče glazbe, Goa se tijekom godina mijenjala od industrijskih ritmova, preko new beata i EBM-a, sve do 90-ih godina kada se stvorio goa trance koji je prevladao i dan danas obilježava taj indijski grad.

Najaktivnije razdoblje u Goi je tijekom veljače i ožujka kada se održavaju njihovi tradicionalni karneval te Shigmo festival. Najveći i najkomercijalniji elektronički festival u Goi je Sunburn Festival, no tu su još festivali poput Hill Topa, Echoes of Earth, Far Out Lefta, ZNA Gatheringa, VER-a te brojnih drugih jednodnevnih događaja…

Mar del Plata, Argentina

400 kilometara južno od Buenos Airesa se nalazi jedno od najvećih turističkih središta, kao i najpoznatije i najposjećenije kupalište Južne AmerikeMar del Plata. Argentinski grad na Atlantskom oceanu poznat je po svom vibrantnom noćnom životu koji se odvija u dvije gradske četvrti – Escollera Norte te Constitution Avenue.

U tim četvrtima se mogu pronaći brojni super klubovi poput Mutea, a na gradskoj plaži dugoj nekoliko kilometara – svake godine od siječnja do ožujka gostuju brojni veliki elektronički brendovi koji organiziraju svoje open-air partyje poput Music Ona, Zamne i drugih.

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.