Skip to main content
  • 8.12.2021.

Najudaljeniji klub na svijetu bit će na Islandu

Zabavite se na rubu svijeta za inspiraciju koja dolazi iz njujorških noćnih klubova 70-ih i 80-ih.

Piše: 

Klub se nalazi šest sati vožnje od Reykjavíka

Zove se Detour Discotheque i to je klub koji se nalazi u ribarskom selu Þingeyri, u zapadnim fjordovima prekrasnog nordijskog otoka.

Za one koji su već umorni od posjećivanja uobičajenih gradskih diskoteka ili putovanja stotinama kilometara da bi došli do susjednih regija, evo jedne od onih zabava definiranih kao 'na rubu svijeta' koja vraća naše Google karte u igru, otkrivanjem ljepota Islanda .

Ovdje je osmišljen pop-up disco, svojevrsni privremeni klub, po stilu njujorških klubova s ​​kraja 1970-ih. Kapacitet će biti ograničen na samo 160 ljudi, tako da će vam omogućiti da doživite vrlo intimno iskustvo s prekrasnim pogledom na led i polarnu svjetlost.

Posjetitelje čeka divovska disco kugla

Glavni prostor u kojem će se staza nalaziti bit će ukrašen divovskom rotirajućom disco kuglom. Partiji će se održati tijekom dvije večeri iduće godine (petak 29. i subotu 30. travnja 2022.) Domaći DJ-evi bit će protagonisti u petak puštajući classic disco, funk i soul, s kombinacijom leftfield zvukova. U subotu za pult dolazi DJ Rahaan iz Chicaga; Norsicaa iz Londona i islandski elektronički čarobnjak Hermigervill.

Cijena ulaznica je 2.700 islandskih kruna, manje od 18 eura

Dio prihoda bit će doniran Þingeyri Félagsheimili (domu lokalne zajednice) i The Iceland Wetland Fund, projektu koji proučava klimatske promjene i radi na sprječavanju emisije CO2.

Lonely Planet je nedavno proglasio Westfjords regijom broj jedan koju treba posjetiti 2022. godine, koji je istaknuo njegovu netaknutu prirodnu ljepotu, snažnu zajednicu i pozitivan pristup održivosti.

sea star desk
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.