Skip to main content
  • 23.04.2020.

Noć planeta Zemlje: 100 DJa iz 50 gradova za klimatske promjene

U nedjelju 26. travnja od 16h organizacija Earth Night kojoj je suosnivač Eli iz Soul Clapa priprema akciju u borbi protiv klimatskih promjena.

Piše: 


Ideja je da 100 DJ-a iz 50 gradova zavrte virtualno b2b tj. svaki DJ će pustiti po jednu traku uživo iz svoga doma ili kluba. Ova noć je bila zamišljena kao vikend partijanja po klubovima diljema svijeta kako bi se obilježilo 50 godina od nastanka Međunarodnog dana planeta Zemlje, međutim kako je trenutno cijeli svijet u karanteni projekt je prebačen virtualno u livestream.

Podržavaju ga brojne aktivističke organizacije za klimatske promjene među kojima se ističu i Bye Bye Plastic (DJ Blond:ish), te nadaleko poznati Extinction Rebellion s kojima surađuju Massive Attack. Prošle godine objavljena je i kompilacija Earth Night 2019 koja se može poslušati i kupiti na Bandcampu.

Klimatske promjene su izazov ove generacije

Među stotinjak DJ-a čuti ćemo Soul Clap, Blond:ish, Doorly, Jamie Jones, Little Boots, A-Trak. Šteta je što jedna ovakva inicijativa nije uključila i zemlje ex YU regije.

Cilj je iskoristiti energiju noćnog života za stvaranje klimatskih promjena.

Kompletan line up

Earth Night možete pratiti uživo na slijedećim linkovima 26.04. od 16h:

Earthnight.org
https://www.twitch.tv/earthnight2020

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk