Skip to main content
  • 6.02.2022.

Nova linija odjeće: New Order i Umbro udružuju snage

Glazba New Ordera imala je značajan utjecaj na udruživanje ljubitelja alternativne glazbe, klupske glazbe i nogometa početkom 1990-ih.

Piše: 

Naslovna foto

New Order


Odajući počast postignućima legendarne grupe iz Manchestera, engleska tvrtka za proizvodnju tekstila Umbro objavila je novu liniju odjeće. Inspiracija za suradnju bila je, naravno, legendarna navijačka pjesma World In Motion – ova je pjesma nastala posebno za nastup Engleske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine.

Englezi, su prošli sve do polufinala – bilo je to najbolje Svjetsko prvenstvo za Englesku od njezine prve i jedine pobjede 1966. godine. U pjesmi New Order stih je otpjevao legendarni igrač – branič Liverpoola John Barnes . Ovo je jedna od najboljih pjesama ikad pripremljenih za posebnu priliku koju ljudi nisu zaboravili na kraju sportskog događaja.

Domaća tvrtka Umbro dugo je godina bila tehnički pokrovitelj reprezentacije Engleske – u videu su članovi ekipe očito odjeveni u triko tima Tri lava. Pogledajte cijelu kolekciju ovdje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Umbro (@umbro)

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk