Skip to main content
  • 6.02.2022.

Nizozemski klubovi novim prosvjedom prkose izolaciji i policijskom satu

Kampanja De Nacht Staat Op pokrenut će se u subotu 12. veljače u suprotnosti s policijskim satom od 22 sata

Piše: 


Noćni klubovi u Nizozemskoj otvorit će svoja vrata sljedećeg vikenda u znak prosvjeda zbog obaveznog policijskog sata u 22 sata uvedenog u event sektoru. Kampanja De Nacht Staat Op (Noć se diže) podržana je od 24 kluba u Amsterdamu koja će sudjelovati zajedno s klubovima u Rotterdamu, Utrechtu, Haarlemu i Groningenu.

De Nacht je dobio podršku Unmute Us, nizozemske kampanje za industriju događanja koja stoji iza  masovnih prosvjednih marševa prošlog kolovoza i rujna. U prvom maršu, u kojem je sudjelovalo oko 2000 organizatora događaja, uključujući Lowlands, Mysteryland i Paaspop, 70 000 ljudi prosvjedovalo je zbog "arbitrarnih, neshvatljivih i nepravednih" ograničenja događaja u najvećoj demonstraciji u Nizozemskoj od 2004. godine.

“O dugoročnom planu se raspravlja uvijek iznova, ali ta perspektiva se još uvijek ne nudi i već više od dvije godine živimo od press konferencije do press konferencije”, kaže Stijn Ceelen iz ZeeZout festivala.

Ograničenja su uvedena prije tri mjeseca

Bez naznaka kada će se moći potpuno ponovno otvoriti, industrija se zalaže za nove razgovore s novom nizozemskom vladom.

“Akcija De Nachta proizlazi iz ogromne frustracije koja prevladava kod nas”, kaže Aziz Yagoub, vlasnik rotterdamskog kluba Annabel. “Razgovaramo s mnogim mladim ljudima koji žele izaći… Oni osjećaju da je najvažnija faza razvoja u njihovom životu zabranjena.”

Do sada je vlada provodila 3G politiku koja zahtijeva dokaz o cijepljenju, oporavku ili nedavnom negativnom testu na Covid. Ranije ovog tjedna Vlada je kulturi stavila na raspolaganje dodatnih 56,5 milijuna eura , čime je svoj najnoviji paket podrške za sektor povećao na 251,6 milijuna eura.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop