Skip to main content
  • 22.05.2022.

Osvježenje uz crnu techno limunadu. Imamo recept!

Crna techno limunada je osvježavajuće piće koje crnu boju dobiva od aktivnog ugljena

Piše: 


Ovu neobičnu limunadu zovemo techno limunadom jer se crna boja često povezuje s techno glazbom, a najviše je to vidljivo kod odjeće techno DJ-a. Aktivni ugljen ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući: sprječavanje mamurluka, izbjeljivanje zuba, protiv starenja i uklanjanje toksina iz tijela.

Djeluje tako što se veže za toksine koji se eliminacijom izbacuju iz tijela. (Postoji mnogo znanstvenije objašnjenje kako ovo funkcionira na gornjoj poveznici.) Autor članka pritom napominje da nije liječnik pa prije uzimanja aktivnog ugljena obavite domaću zadaću i raspitajte se o eventualnim nuspojavama! Može utjecati na neke lijekove. Crna ili techno limunada brz je i jednostavan recept koji zahtjeva samo nekoliko sastojaka. Većinu ih vjerojatno već imate u svojoj kuhinji…osim ugljena.

Najbolji recept za crnu limunadu

    sok od jednog limuna
    1-2 kapsule aktivnog ugljena
    stevije ili javorovog sirupa
    voda
    led

Upute

Prerežite limun na pola i iscijedite ga na sokovniku. Dodajte limunov sok u čašu od 16 unci (473 ml)

Razbijte 1-2 kapsule s aktivnim ugljenom (provjerite dozu na bočici ili spremniku), dodajte limunov sok i promiješajte da se sjedini.

Napunite čašu do vrha ledom i dodajte vodu. Umiješajte zaslađivač po ukusu. Korišteno je 5 kapi stevije.

Ukrasite kriškom limuna. Pijte i uživajte!

**Važno je piti dovoljno vode kada uzimate aktivni ugljen. Neki od vas će se možda pitati 'Zašto jednostavno ne uzmete kapsulu umjesto da je umiješate u piće?'. To radim jednostavno kako bih znao da trošim dovoljno vode da dovoljno dobro apsorbiram ugljen u svom tijelu. Osim toga, budući da aktivni ugljen nema okus, limunada je ukusna!! :). Recept je u originalu objavljen ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2