Skip to main content
  • 25.02.2024.

Spin – sintesajzer umjetne inteligencije za pomicanje granica glazbe i stvaranje potpuno novih mikrožanrova

Spin je sintesajzer koji potiče korisnike da istražuju nijanse algoritamske glazbe

Piše: 

Spin, dizajnera Arvinda Sanjeeva glazbeni je sintesajzer umjetne inteligencije koji vam omogućuje zajedničko stvaranje skladbi s jezičnim modelom MusicGen. To je razigran poziv da istražite nijanse algoritamske glazbe, potičući vas da usporite i zumirate njezine artefakte.

Spin razbija proces zajedničkog skladanja glazbe s umjetnom inteligencijom pomoću opipljivog sučelja. Unesite željeno raspoloženje, žanr, zvukove i BPM kako biste slušali glazbu koja oživljava na LP ploči. DVS (Digital Vinyl System) omogućuje usporavanje, zoomiranje, scratch i slušanje između nota. Spin stvara nove skladbe, služeći kao jednostavan sintesajzer zvuka, kao razigrani scratch alat ili za reprodukciju opuštajuće glazbe u pozadini.

Spin je ‘artefakt iz budućnosti’ u kojem će glazba biti hiper-krojena prema ukusu i preferencijama ljudi. Projekt spaja nečuvene kombinacije zvukova, ritmova i harmonija. Pothvat otvara uzbudljive mogućnosti za pomicanje granica glazbe i stvaranje potpuno novih mikrožanrova.

‘Tko je spreman za neki happy, death-metal, disco?’

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.