Skip to main content
  • coctails
  • 7.05.2022.

Top 10 najnezdravijih koktela

Ni jedan koktel nije zdrav, međutim, postoje oni koji su mnogo gori za vas od drugih – nema sumnje

Piše: 


Čak i ako ne naručite najekstravagantniji napitak s puno sastojaka i dodanih šećera, neki od klasičnih koktela koje biste dobili u baru također iznenađujuće sadrže priličnu količinu šećera i kalorija.

Podatke prenosi Eat This iz FoodData Centrala američkog Ministarstva poljoprivrede. Ovdje su rangirani od loših do apsolutno najgorih


Photo by Shopify Partners from Burst

1. Julep s mentom

U nešto više od 2 dl ovog koktela nalazi se preko 400 kalorija i oko 13 grama šećera. U njega ide burbon, šećerni sirup i listići mente.

2. Long Island Ice Tea

Radi se od gina, bijelog ruma, tekile, votke, likera Triple sec, šećernog sirupa, limunovog soka i kole. U malo više od 2 dl ima 241 kaloriju i 19 grama šećera.

3. White Russian

U nešto više od 2 dl ima 396 kaorija i 21,5 grama šećera. Radi se s votkom, Kahluom i slatkim vrhnjem.

4. Mudslide

Jedna martini čaša ovog koktela ima jednako kalorija kao čokoladna pločica. Ovo piće sastoji se od votke, Kahlue, irskog kremastog likera i slatkog vrhnja. Neki će dodati i čokoladni sirup. Sadrži 384 kalorije i 23,8 grama šećera.

5. Mohito

Ovaj koktel ima 203 kalorije i 25,5 grama šećera. Radi se od bijelog ruma, šećernog sirupa, mineralne, soka od limete i listića mente.


Photo by Sheila Pedraza Burk from Burst

6. Mai Tai

Ima 351 kaloriju i 30,4 grama šećera.

7. Margarita

Ima 274 kalorije i 36,1 gram šećera. Upravo ovo je jedan od najslađih koktela koji postoje.

8. Whiskey Sour

Ima 277 kalorija i 36,2 grama šećera.

9. Frozen Daiquiri

Ima 286 kalorija i 39,7 grama šećera na nešto više od 3 dl. Ima samo tri sastojka, rum, sok od limete i Demerara šećerni sirup.

10. Pina Colada

U nešto više od 2 dl Pina Colade je 39,6 grama šećera, a mnogi kafići poslužuju je u duplo većim čašama pa je to još više. Ima i 340 kalorija. Sastoji se od bijelog i tamnog ruma, kokosove kreme, soka od ananasa i svježeg ananasa.

Izvor: N1

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2