Skip to main content
  • 28.12.2023.

Poslušajte drugo izdanje Yakkinog mixa “Domaće House Obrade”

Nagrađivani hrvatski DJ nastavlja sa svojim novim hit projektom “Domaće House Obrade”

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

Novogradiški DJ i producent Yakka je objavio drugi mix svog novog mjesečnog serijala “Domaće House Obrade” u kojem kroz sat vremena donosi domaće house remixe, edite i bootlegove.

Govoreći nam o drugom izdanju svog novog mix serijala Yakka ističe kako je izbor obrada šarolik te da ih je dobro zaokružio u jednu cjelinu: “Pošto je naglasak da ovaj projekt obuhvaća cijelu regiju jer govorimo „zajedničkim jezikom“, u ovoj epizodi npr. možete čuti ex-YU stvar grupe Makadam – Ko Prijatelj Njene Kuće koju je obradio naš hrvatski mladi talentirani producent i DJ – Fynolla. Tu je obrada stvari Crni Ples iz 1997. srpske rock grupe Oktobar koju je odlično odradio Benjamin Milić. On je sa svojim obradama redovan u mojim setovima “Domaćih House Obrada“. Senidah sa svojim hitom Slađana je našla mjesto u ovom setu u obradi koju je odradio Rosske. Zatim srpski producent Miles High sa singlom Daj Mi Malo koji u biti nije remix, ali je na našem jeziku pa se odlično uklopio u koncept. Singl je inače izdan na hrvatskoj etiketi Dobar House. Još malo ex-YU glazbe donosi obrada legendarne stvari Oliver Mandić – Smejem Se, a koju je odradio poznati house majstor Ian Pooley.

Drugo izdanje mixa “Domaće House Obrade” donosi i po Yakki jednu od najboljih obrada, koja dolazi iz radionice DJ Ogija i Mystica za Nipplepeople i njihovu Sutra: “Ovu bombu sam ubacio pred kraj seta, a slijedi joj jedan moj, do sad neobjavljeni, remix covera Klapa Kampanel, Neno Belan – Afrika (u originalu Dino Dvornik) pa je ovo na neki način i ekskluziva za poslušati moj dotični uradak. Set završava sa grupom Dalmatino i hitom Dajem Ti Rič koju je obradio legenda DJ Pucko čije sam obrade slušao i kao tinejdžer.”

Yakka nam za sami kraj kaže da bi i o svakom remixu mogao puno reći, ali ipak ostavlja malo znatiželje za slušatelje, da i oni sami čuju nešto i otkriju.

Tracklista i popis remixeva mogu se pronaći u opisu videa na YouTubeu, kao i na MixCloudu.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk