Skip to main content

Techno španjolskog yoga majstora na Moondance-u!

Gore u orbiti, brzinom od 1.022 km/s i otprilike petinu veličine tvog rodnoga planeta kreće se njegov bliješteći satelit dok ti živiš svoje dane, mjesece i godine kroz faze mlađaka i pune Lune.

Piše: 

Slaveći baš ovaj Mjesec, baš toga tebe koji pod njime živi te glazbu, kamenje i u njega upisane srednjovjekovne sudbine, trogirska Kamerlengo tvrđa od 9.-11- kolovoza na još jednom Moondance Festivalu otvara vrata za tri dana demokracije plesa bez VIP ograđivanja jer za majku prirodu, sve što vidiš dio je istog procesa, života koji slavi sam sebe. S ovime bi se složio i španjolski techno i yoga majstor Eduardo De La Calle.

Kada ne kapa po tatamiju ili prostirci Eduardo vjeruje u pokretačku energiju elektronike i poznaješ ga kao direktora sjajnih glazbenih eksploracija kroz dokumentarne filmove BEATZ. Na sceni već dva desetljeća i s 18 godina dugom produkcijskom karijerom, Eduardo se klanja svom unutarnjem gušteru kameleonski se preobražavajući kroz lepezu aliasa kako bi akomodirao različite fraktale sebe. Radove mu zatičeš na labelima kao što su HPlanet-E Communications, International Deejay Gigolo, TURBO, Hivern Discs, Mule Musiq, Semantica, NONPLUSMental Groove, NON SERIES, ORBE… No to nije sve! Frazu napirlitanih TV prodavača na stranu – Eduardo je ujedno i strastveni viniloman s crnim krugovima u krvi te tata vlastitog vinyl-only labela Analog Solutions, dok ovog discipliniranog vegetarijanca žanrovski tražiš u bogatim tektonikama tona, egotičnom i pomaknutom tech-houseu, sci fi jazzu (da, stvarno!) i golemim big room prskalicama. Sasvim neobičan svat scene, pomalo opskuran kao sladoled za doručak, Eduarno je onaj koji u doba digitalnog i dalje vjeruje analognom formatu. Kroz cca 90-ak originalnih izdanja nastala su i dva punopravna LP-a ‘The Intelligent Prophecy’ iz 2015. za pariški Badance i ‘Collected’ iz 2016. godine za švicarski Mental Groove Records.

Kao onaj kojega bi mogao zamisliti da na vrhu planine pije nezašećereni zeleni čaj s Mobyjem, Eduardo je imao sasvim neobičan put za elektroničara. Nakon nekoliko godina života u Berlinu i traženja u fokus su upale knjige o taoizmu, japanskom zenu, budizmu, hinduizmu, meksičkom gnosticizmu, sufizmu, egipatskim drevnim znanjima i astralnim projekcijama, a unutarnje jastvo odlučuje da je  vrijeme za povratak u rodnu Španjolsku, i to ni više ni manje već iz kluba ravno u izolaciju planine u Malagi nedaleko od ašrama svoj yoga majstora. Uskoro stvara studio i vlastiti label, ne vjeruje u nasilnu društvenost koju forsira niternetska veza i nastavlja stvarati nevjerojatnim tempom onoga koji je na miru sa svijetom oko sebe.

Ako si ponosni Balkanac, regionalna njuška (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo) zahvali precima koji su gledali isti Mjesec i skokni po jeftinije upade za 249kn OVDJE.

Tri noći, 40 umjetnika i jedan mjesec i nebrojena sjećanja – dođi!

Radio Slave među velikanima na tvrđi Kamerlengo


Techno glazbenik s Julliarda na Moondance festivalu

 

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2