Skip to main content
  • traktor dj app
  • 26.02.2013.

Hoće li Traktor DJ zauvijek promijeniti način DJ-anja?

Dok se još uvijek svijet DJ-a bavi razdvajanjem na one koji glazbu puštaju isključivo s vinila i na one koji su objeručke prihvatili tehnologiju, na tržište je izašla aplikacija koja bi trebala potpuno promijeniti način na koji se DJ doživljava.

Naslovna foto

traktor dj app

Već smo se ranije u prošloj godini susreli s novim pravilima igre koje je nametnuo Traktor 2+2 Channel Mixer i DJ kontroler koji su omogućili prihvaćanje CD-a i Vinyl Timecodoeva bez upotrebe DVS zvučne kartice. Sad se pojavom iPada i MP3 ponovno mijenjaju ta pravila.

Native Instruments, firma koja je proizvodi hardwer za DJ-e, izbacila je na tržište novu iPad aplikaciju Traktor DJ koja pruža mogućnosti koje su dosad bile gotovo nezamislive. Traktor je dugo vremena bio vrlo popularan u DJ svijetu, no sad je vrijeme da se taj isti traktor prebaci na tablet. Koje su njegove mogućnosti najbolje da provjerite u videu niže.

{youtube}yGi9IPArleE{/youtube}

Od sada tablet postaje instrument, a DJ osoba koja svira na tabletu, tj. tapka po njemu. Sad pokušajte zamisliti kako bi onda u skoroj budućnosti trebao izgledati nastup DJ-a na pozornici nekog partija ili festivala, zamislite da DJ sjedi i tipka po tabletu. Možda će sve ipak ostati u okvirima privatnih partija, kućnih zabava i aftera.

Proizvođač je ciljao na mlade DJ-e, na one koji vole glazbu, a nikad se dosad nisu okušali u DJ-anju i sve one koji ne znaju od kud bi trebali početi. No ne samo za njih, jer ga koristi i Richie Hawtin pa u sljedećem videu pogledajte njegovu praktičnu namjenu.

{youtube}ScjJiGYawuM{/youtube}

Dosad najrazvijenija iPad aplikacija za DJ-e košta £13.99.

paul 1 desktop
sonus 1
Vezani članci
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
sonus 1
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin