Skip to main content
  • 7.02.2017.

Technics najavio crni SL-1200GR!

"Što je majstor bez alata?" – pitaju stari. Stari uglavnom znaju što pitaju i što je majstor tada zaista? Vjerojatno majstor još uvijek, samo bez načina da svijet okusi stvarnost njegovog majstorstva.

Piše: 

 
No Technics se pobrinuo za svoju fan bazu beskonačno u muzikalne alatke zaljubljenih najavivši gramofon kojeg se ne bi posramila ni mračna strana (znaš da želiš ići tamo, tamo posjeduju kekse). U elegantnu crnu presvučeni, pojavit će se tako najnoviji model SL-1200GR, a misija je kako predvodnica ekipe iz sjene, direktorica Technicsa Michiko Ogawa, kaže:
 
" Naš cilj je bio proširiti svoj vrhunski raspon za audio entuzijaste kao i profesionalne DJ-e".

 
Novost pojave SL-1200GR gramofona, koji dolazi kao pristupačnija verzija svoga SL-1200G brata, najavljena je već ranije ove godine na CES-u 2017. u svekolikom pustinjskom gradu svjetla, sjene, žudnji i rizika, Las Vegasu. Ono što se dogodi u Vegasu, u generalnom pravilu ovoga planeta, u Vegasu i ostaje, sigurno, ispod radara i kao priča za unuke, no drago nam je da ovo nije ostala tajna koju ne izgovaraš prije nekoliko decilitara žestice koja pleše oko želučane ovojnice. SL-1200GR će u svojoj tamnoj verziji biti gotovo identičan originalnoj srebrnoj što se tiče specifikacija i mogućnosti, a oba će biti dostupna travnju 2017. za 16000$ (oko 1280funti ili po današnjem tečaju 11086.76 kn).
 
Izjava direktorice Ogawe, još jednom potvrđuje predanost njene tvrtke DJ kulturi i označava promjenu stajališta spram onoga što je izjavio kreativni direktor Hiro Morishita za New York Times prethodnoga mjeseca, gdje je potisnuo DJ-e u pozadinu kao klijentelu za novu liniju rečenicom: "Naš koncept su analogne ploče za hi-fi slušanje. DJ-i su isto u redu, ali kao marketinški cilj problematični. Ne želimo 1200 prodavati kao najbolji alat za DJ-ing. 1200 je 1200."  – usmjeravajući dakako kao lijevkom DJ-e spram nešto skupljih modela i ograničavajući tržište za SL-1210GR na rekreativne korisnike.

 
Ogawa je pak okrenula ploču riječima da "SL-1200GR i SL-1210GR kombiniraju najbolje od oba svijeta. Sigurni smo da će oba modela ispuniti očekivanja Technics fanova diljem svijeta."
 
Za više o samim Technics novitetima uključi se u diskusiju majstora koji će premljeti info u novom izdanju The Hour emisije, a za okruglim stolom realnim recenzijama stvarne korisničke baze pozabavili su se urednik Create Digital Musica Peter Kirin, DJ i producent Dinky i urednik resident Advisora Mark Smith. Pa tko zna, možda još ovoga proljeća tvoja tehnobaza dobije novo Technics pojačanje.
 

 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2