Skip to main content

Dan: 2. travnja 2012.

Kako je Richie Hawtin upoznao Skrillexa

Richie se okušao u novinarskom poslu i kao čovjek od zanata odlučio postaviti par pitanja Skrillexu, predstavniku današnje generacije elektronske glazbe. Između ostalog doznao je da iako dolazi iz svijeta undergrounda gdje se tek posljednjih godina dubstep uspio približiti široj publici, Skrillex nema ništa protiv mainstreama štoviše za njega je Adele nevjerojatno talentirana pjevačica i kantautorica.

Smatra da su rock zvijezde puno sebičnije od DJ/producenata na glasu koji su spremni promovirati mlađe, nove nade, puštati njihove stvari na svojim nastupima i podržavati se međusobno kroz remikse, suradnje i gostovanja.

Skrillex je također priznao da mu je katkada zastrašujuća činjenica da ga ljudi toliko prepoznaju, ne želi biti slavan na taj način, nije mu potrebna pozornost, ipak drago mu je da se njegov trud i rad nakon osam godina isplatio i da sada zarađuje od svoje glazbe. Još uvijek mu je draži osjećaj intimnijih underground nastupa od velikih pozornica, a gdje god da nastupa prati ga njegova ekipa i menadžer koji se brine za njega od samog početka, od njegove 16-te.

Sadržaj cijelog intevjua pročitajte ovdje.

Izvor: www.teshno.com

Osvojite ulaznice za Transfusion 2

Transfusion 2 je nastavak plesne večeri  koja se održava 6. travnja u riječkoj Stereo Dvorani. U sklopu serije koncerata nastavak je upriličen s Hemendexom koji se voli igrati sa spajanjem analognih/digitalnih sintetičkih zvukova s distorziranim gitarama, nastojeći pritom stvoriti nešto što bi osoba iz davnih 80-ih zamišljala kao radijsku pop glazbu iz bliske budućnosti. Potpomognut jakim vizualnim identitetom i live VJingom ovaj trio (a ponekad kvartet) pozornicu je dijelio s imenima kao što su Ladytron, Handsome Furs ili The Young Gods.

{soundcloud}https://soundcloud.com/hemendex/02-made-of-plastic{/soundcloud}

Uz njih na stageu će se okušati i Senzorz, riječki je peteročlani live elektro bend koji je u svojih dvije godine postojanja nanizao 30-ak koncerata po Hrvatskoj. Njeguju synthpop, ali zalaze i u aktualne indie-electro-rock trendove, može ih se usporediti sa bendovima poput Bloc Party, Delphic, Yeah Yeah Yeahs i La Roux.

Nakon njih riječki DJ Dražen Baljak, poznatiji kao Boo Dale, zadržat će publiku u plesnom deliriju, a uvod će odraditi Miće Mace, dvije žene-mačke spremne da vas odvedu na putovanje electrom i synthpopom i prirede uvertiru u naknadno ludilo.

Odlučili smo za ovu priliku darovati čak 10 ulaznica, ako u komentaru na ovaj članak navedete najdražu pjesmu grupe Hemendex. Dobitnike ćemo odabrati nasumičnim odabirom i objaviti ranije na dan koncerta.

Envy My Music na Umaginationu

Na ovogodišnjem Umaginationu koji se održava od 01. – 03. lipnja 2012. na prostoru ATP Dance Arene u Umagu najavljeni su nastupi Madonninog producenta Martina Solveiga, Axwella, te Deniza Koyua, a za warm-up prvog dana festivala najavljena je i svjetska glazbeno – scenska grupacija Envy My Music.

Baziran u frankfurtskom Cocoonu, Envy my Music redovno gostuju u klubovima kao što su Pacha na Ibizi, La Terrazza u Barceloni, Cavo Paradiso Mykonos, ili pak Celebrities Night Club u Vancouveru. Envy My Music obećava scensko glazbeni-program prožet erotikom, atraktivnom kostimografijom i glazbom.

{youtube}9-eKoRADmJY{/youtube}

S obzirom da je prvi kontigent ulaznica za Umagination po cijeni od 75 kn rasprodan, od jučer su u prodaji Early bird ulaznice po cijeni od 130 kuna za prvih 500 ulaznica koje će se prodavati u sustavu Eventima.

Zlatni dani za Ambasadu Gavioli

Prije nego u 5. svibnja premijerno u Ambasadi Gavioli nastupi berlinsko glazbeno-fllmska ikona Paul Kalkbrenner, kondicijske pripreme obavit će se 14. travnja uz DJ/producente iz pet različitih zemalja u sklopu techno i house programa Golden Days.

{youtube}smMMw5Wj5mo{/youtube}

Iz Češke na Izolu stiže techno primadona Lucca, iz Hrvatske Petar Dundov i zvukovi njegovog novog albuma "Ideas from the Pond", Virgin Helena i Crazy Lemon, iz Italije pak Joe Montana te lokalni slovenski heroji Eddie F.Psiho i Sputnik.

Cijena ulaznice je 17€ u pretprodaji i 20€ na dan partija.

Organizirani autobusni aranžmani bez ulaznice za Sensation Beograd

Osim cjelokupnog aranžmana koji uključuje ulaznicu za beogradski Sensation White i povratne autobusne karte Klubska Scena Travel i Collegium agencija ponudu proširuju i na osobe koje su svoje ulaznice osigurali sami, te im je još samo potreban organizirani prijevoz.

Da podsjetimo ovogodišnja tema bijelog tuluma koji se održava 12. svibnja je unutrašnji mir i duhovnost koju možete pronaći obučeni u bijelo na plesnom podiju jednog od najvećih svjetskih zabava. Za zvučnu kulisu zabave zaduženi su već uigrani domaćin Mr. Whitebraća Sanchez iz Amsterdama, koji jedino za Sensation čine iznimku i nastupaju zajedno iza DJ pulta, još jedan provjereni dvojac Sunnery James i Ryan Marciano, hit-maker Dennis Ferrer i veliki Fedde Le Grand bez kojeg bi sad već teško mogli zaokružiti Sensation u nezaboravnu glazbeno-vizualnu cjelinu.

{youtube}pjXjq2bVuQA{/youtube}

Za putnike koji su svoju ulaznicu na party događaj godine već osigurali i potreban im je još samo prijevoz pripremili smo autobusne party aranžmane.

Putujte s nama party busevima:

1. DAN – SUBOTA 12.5.12
Polazak iz Rijeke, Zagreba i Osijeka u kasnim jutarnjim satima. Vožnja prema Beogradu gdje ćemo stići u popodnevnim satima. Slijedi kraći odmor za ručak i šetnju, te odlazak prema Areni. Dolazak ispred Arene oko 20h

2. DAN – NEDJELJA 13.5.12
Pri završetku Sensationa, ulazak u buseve i kretanje oko 7h prema Hrvatskoj. Planirani dolazak u ranim popodnevnim satima

PARTY BUS  –  399,00 kn polazak Zagreb (bez ulaznice)
PARTY BUS  –  499,00 kn polazak Rijeka (bez ulaznice)
PARTY BUS  –  299,00 kn polazak Osijek (bez ulaznice)

PARTY BUS – 899,00 kn polazak Zagreb (uključena ulaznica)
PARTY BUS – 999,00 kn polazak Rijeka (uključena ulaznica)
PARTY BUS – 799,00 kn polazak Osijek (uključena ulaznica)

MOGUĆA DOPLATA:
– paket zdrastvenog osiguranja u inozemstvu i rizik od otkaza putovanja 40,00 kn

REZERVIRAJTE NEZABORAVNU PUSTOLOVINU U BIJELOM NA: travel@klubskascena.hr  
INFORMACIJE i UPITI: +385 92 291 9966

Discopatia u Opatiji

Antipatija i simpatija su osjećanja i mišljenja koja čovjek stvori prema nekom drugom čovjeku, predmetu ili pojavi. Telepatija je mogućnost neverbalnog, netjelesnog komuniciranja, tj. sposobnost razmjene osjećaja i misli na daljinu. Psihopatija i neuropatija su psiho-fizičke bolesti, a homeopatija i alopatija su metode lječenja iliti vrste terapija. Discopatia je sve to u jednom!

{youtube}H09wsJvmbBw{/youtube}

Discopatia je novi glazbeni program koji ujedinjuje mišljenje i osjećaj mlađe populacije grada Opatije, ali i one malo starija koja se sjeća nekih veselijih dana Bisera Jadrana. Program će se održavati na mjesečnoj razini, a na ovom prvom izdanju u Malom Quorumu  7. travnja nastupa Virgin Helena, uz podršku mladih nada Ne Noxa i Ko Mara te gosta iznenađenja. Briuplift će izložiti svoj UV nakit za vrijeme partya. Cijena upada je 30/40 kn.

Kažu da je na Discopatiji sve moguće, pa vrijedi provjeriti.