Skip to main content
  • alt
  • 4.04.2015.

Najava izvođača 13. Seasplasha

Značenje broja 13. je diskutabilno i malo pomalo se, poput urbane legende, provlači kroz povijest kao nesretni predznak, hranjiva podloga za okultno i mračno.

 
Započelo je kada je u nordijskom mitu na party u Valhalli upao nepozvan bog Loki kao 13. gost, fešta je završila krvavo a nit se nastavila provlačiti dalje. Posljednja večera je imala 13 uzvanika, petak 13. 1307. završio pokoljem templara, a u tarotu označava kartu smrti.
 
No trinaestica nije nesretna, ona samo znači promjenu i mutaciju, baš kao i spomenuta karta kosca. Na bolje ili lošije? Ovisi o onome što ćeš ti tražiti u svijetu, a ekipa Seasplasha traži ništa drugo do glazbu, ljubav i zajedništvo i još jednom se smješta u kamene zidove tvrđave Punta Christo od 16. do 19. srpnja.
{youtube}oQINzJseYQA{/youtube}
 
Festival koji slavi sound system i bass kuturu iznova je u svoje redove uvrstio antologijska imena koja su gradila svjetsku scenu i nove friške izdanke čije priče tek započinju.
 
Inner Circle čini skupina entuzijasta s Jamajke. Jedan su od pionirskih raggea bendova koji započinju jahanje zvučnim valovima još 70-ih i razvijaju specifični zvuk koji im je iznad kamina smjestio dva Grammyja. Sigurno si se u jednom trenu života zanjihao na Bad Boys, Mary Mary i naravno Sweat (A La La La La Long).

alt

 
Nucleus Roots osnovao je Paul Lush na pepelu legendarnog punk-regae banda Community Charge. Ovo su majstori koji su podigli mančestersku reggae scenu i posvetili se isključivo roots kulturi.
 
Jah Free dere već 3 desetljeća i kroz roots i dub pruža ljubav i potiče aktivne vibracije na žarištima međuljudske solidarnosti: od skvotova i klubova, preko protestnih marševa do transcendentnih svečanosti festivala.

alt

 
Nemanja Kojić, poznatiji pod umjetničkim imenom Hornsman Coyote, srpski je reggae izvođač, trombonist, pjevač i frontmen reggae-metal grupe Eyesburn, nakon čega započinje solo karijeru i od 2013. ga na pozornicama možete uhvatiti s grupom Soulcraft.
 
Futuristički dub i inovativne šetnje onim vizualnim zaštitni su znak The Natural Dub Clustera koji su osnovala 3 entiuzijastična brata i nstavljaju daje širiti svoju viziju glazbenom scenom.

alt

 
Pozornicu će svojim domom učiniti još i Elemental, Superhiks, DJ TLR, Seven, Sassja, ABOP, Digitron Sound System, Warrior Charge Sound System, Conscious Youth, Sheco, Pulap Reggae Station, Haris Pilton and MC Chakka, One Woman Army in Dub, Natty Riddim, Low Frequency, Kula i uskoro još mnogi drugi.
 
Upade si možete uloviti online i preko naše stranice. Pa do 13. avanture unutar tvrđave pozdravljamo vas!

 

dobar house desktiop
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju