Skip to main content
  • 2.02.2012.

Zadivljujuća imena za Electric Elephant 2012

Electric Elephant je kronološki gledano drugi festival po redu u Tisnom 2012.g. Tek što se stiša glazba sa The Gardena, 12. srpnja kreće EE i traje do 16. istog mjeseca. Organizator je objavio prva imena za ovu sezonu.

Piše: 

Naslovna foto

Electric Elephant 2012


U goste ove godine dolazi Justin Robertson, britanski DJ, remixer i producent iz Manchestera. Poznat je po vrsnim remixima za sebe i druge izvođače kao JR ili The Prankster. Također frontmen je grupe Lionrock dok je albume i singlove izdavao kao JR ili Revtone. Posljednje vrijeme trake snima pod imenom Deadstock 33s.
{youtube}ACk8qugAKPg{/youtube}

Francuski DJ i producent Ivan Smagghe postao je poznat dok je radio u trgovini pločama Rough Trade u Parizu. Njegov glazbeni stil  može se opisati kao electrohouse i minimal electro. Kompilacija "Death Disco" po mnogima remek djelo Smagghea definirala je electro-clash žanr. Osnovao je skupinu Black Strobe 1997. sa Arnaud Rebotiniem ali je istu i napustio 9 godina poslije. Black Strobe opisuje kao mračni elektronski zvuk. Ivan je također član Volga Select projekta zajednički sa Marc Collin-om.

Ewan Pearson je engleski producent i remixer poznat i kao Sulky Pup, Villa America, World of Apples i Dirtbox. Radio je remixe za Ladytron, Depeche Mode, Goldfrapp i The Chemical Brotherse. Evo i njegovog zadnjeg intervjua.

Ewan Pearson at Miniclub (January 2012) from tv2beat on Vimeo.

Optimo su kolektiv, DJ dvojac Twitch i Jonnie Wilkes čija legendarna istoimena klubska večer u Glasgowu je poznata po fuziji techna, electra, rocka i drugih vrsta alternativnih zvukova.
{youtube}d_QVih-Enuw{/youtube}

Line Up Electric Elephanta još čine Andrew Weatherall, Chris Duckenfield, Mike Simonetti (Italians Do It Better) i Loud – E i Feel My Bicep.
{youtube}Jt6T6I_ZPRA{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2