Baner

Nova egzotična kolumna - Male tajne velikih sample-ova

Nedjelja, 01 Ožujak 2020

Što imaju zajedničko jedan Marko i kolega mu Denis, japanski disco, ex-yu disco, brazil boogie, afrobeat, house, afro house, tvoja Klubska i sve ono rijetko i neobično? Egzotiku.


U kapitalističkom omjeru učestalosti pojavljivanja i dostupnosti, ono rijetko i dobro ima epitet egzotičnog i uzlaznu putanju vrijednosti. Što nečega manje ima to je vrijednije.Baš ovom soničnom arheologijom bavi se dvojac koji čine Denis Štefanić i Marko Kalauz. Momci žive dane i noći na ivici svega onog zanimljivog, tragajući za grumenima glazbe koje nemaš prilike čuti svaki dan i zakopane pod trakama kojima su nerijetko pružile sample kralježnicu.

Disco, funk, soul, jazz, klasični house, sve opskurne grane i izvedenice žanrovske genologije stvaraju uslojavanja njihovih traženih eklektičnih setova koji vraćaju egzotiku na floorove glavnoga grada, a plesali su već i Velvet festival i sočni Slurp!Denis i Marko uskoro će svoje talente uposliti kao produženo pero Klubske Scene s gostujućom kolumnom naziva "Male tajne velikih sample-ova". Već znaš da je pero jače od mača i da svaki majstor svoju tajnu ima. Ova tajna je ponekad nimalo tajanstvena sposobnost stajanja na ramenima divova koji su došli prije tebe, kako bi stari gigant pomogao onome u nastajanju.

Dobre stvari takve su s razlogom - jer je njihov stvaratelj nabasao na nešto dobro, duboko i iskreno. Gospoda iz Egzotike ovo razumiju i strasno prate liniju do njenih početaka, ravno na iskon i u zahvalu originalnom kreatoru. Uživat ćemo u novim i starim zvucima, slaviti napredak i suvremenu elektroniku, uz odavanje počasti korijenu sample-a.Prvo izdanje "Malih tajni velikih sample-ova" uronit će u pozadinu sample-a unutar velikog hita 2019. godine - The Vision featuring Andreya Triana - Heaven.

Tvoja lektira do tada jest upoznati se s Markom i Denisom i njihovom misijom ovdje, a ostalo prepustiti njima i držati oči i uši otvorenima jer prva kolumna samo što nije.

Bit će sjajno, poučno, duboko i glasno. Pa do uskoro. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli egzotika (@egzotika)

Nova egzotična kolumna - Male tajne velikih sample-ova